Mindenkit megnyugtatott a polgármester: Nem tűnt el Simon Tibor emléktáblája

A Fradi legendás játékosa 21 évvel ezelőtt keveredett verekedésbe a budapesti Lövőház utcában, aminek következtében életét vesztette.

2023. december 9., 20:20

Szerző:

Eltűnt a Lövőház utcából a Mammut előtt meghalt Simon Tibor emléktáblája. A kis tábla az aszfalton volt, a 2002-ben meghalt játékos emlékére a mai napig sokszor volt mellette virág is – írta a Telex.

2002 áprilisában egy születésnapi partin szólalkozott össze a Mammut bevásárlóközpontnál lévő Caffe Allure bárban két társaság, a biztonsági személyzet is közbeavatkozott, verekedés tört ki. Simon Tibor az utcára menekült, de az ott folytatódó verekedés során olyan sérüléseket szenvedett, hogy a Ferencváros 36 éves labdarúgója a kórházba szállítás után meghalt.

A szurkolók elhelyeztek egy emléktáblát ott, ahol a focista a földre rogyott halála előtt. Ez most, a Lövőház utca felújításakor eltűnt. Őrsi Gergely polgármester azt írta egy facebook posztban: „Szeretném jelezni, hogy Simon Tibor emléktáblája a beruházás végén kerül vissza. A Fradi-szurkolókkal (vezérszurkolók) a kivitelezők korábban egyeztettek, és a szurkolók jelezték, hogy a táblát egy újra szeretnék cserélni.”

(Kiemelt kép: Simon Tibor emléktáblája az FTC stadionjánál / Wikipedia)

A pedagógus teljesítményértékelést először 2024. szeptember 1-je és 2025. június 30-a közötti időszakra kell elvégezni, amelynek eredményeként a munkáltatók 2025. szeptember 1-jével állapíthatnak meg módosított illetményt. Értékelik azt is, mennyire megbízható a munkavégzés, a pedagógus betartja-e a határidőket, illetve „szabály- és normakövető”, valamint etikus magatartást tanúsít-e, megfelelően motivált, elkötelezett-e.