Ennyi év börtönre ítélték Bróker Marcsit

Pénzbüntetést is kapott.

2022. január 7., 14:23

Szerző:

Tíz év börtönre ítélte első fokon D. Sándornét, a Kun-Mediátor-ügy Bróker Marcsi néven elhíresült vádlottját sikkasztás és csalás miatt pénteken a Szolnoki Törvényszék – írja az MTI. A vádlottat emellett több mint 5 millió 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.

D. Sándorné és a sértettek nem voltak jelen az ítélet kihirdetésekor. Nádor Zoltán bíró elmondta: a bíróság megszüntette a vádlott ellen 402 rendbeli csalás, 5 rendbeli számviteli rend megsértése, valamint 1-1 rendbeli sikkasztás és jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntette miatt indult eljárást.

Bűnösnek mondták ki ugyanakkor D. Sándornét 325 rendbeli csalás és egyrendbeli sikkasztás bűntettében, amiért 10 év börtönre és 5,4 millió forint pénzbüntetésre ítélték, valamint végleg eltiltotta a gazdasági társaság vezető tisztségviselője foglalkozástól.

A vádlottal és a felszámolás alatt álló Kun-Mediátor Kft.-vel szemben külön-külön csaknem 1,6 milliárd forint, a vádlott két hozzátartójával szemben pedig összesen több mint 34 millió forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el. Bróker Marcsit kötelezték arra is, hogy fizessen meg öt sértettnek összesen mintegy 129,3 millió forint kártérítést.

A Szolnoki Törvényszék közleménye szerint az ügyészség még 2017-ben 767 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, kétrendbeli sikkasztás és számvitel rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat D. Sándorné ellen.

A vádirat szerint Bróker Marcsi a budapesti Kun-Mediátor Kft. képviselőjeként, ügyfeleit tévedésbe ejtve a cég 15 éves működése alatt 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott.

Bróker Marcsi 2015 tavaszán eltűnt Magyarországról. Végül a közép-amerikai Belize-ből hazatérve fogták el, és 2016. december közepén letartóztatták. Három év múlva, mivel a letartóztatás időtartama elérte a törvényi maximumot, az elsőfokú bíróság elrendelte D. Sándorné bűnügyi felügyeletét, a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával.

Legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után kerülhet szabadlábra.

(Kiemelt kép: Shutterstock)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.