Tanúskodni ment, gyanúsított lett

Lekéste meghallgatásra kitűzött időpontját egy 37 éves lajosmizsei férfi, mivel még a rendőrőrsre menet útközben fontos dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját. Szerencsére mire odaért, a károsult már megadta a rendőrségnek a személyleírását.

2023. január 28., 14:59

Szerző:

Péntek reggel egy idős asszony Lajosmizsén kerékpározott, amikor észre vette, hogy egy kocsi követi, és egy ismeretlen nő kiabál ki neki belőle – írja a police.hu. A biciklis, mivel úgy ítélte meg, hogy nem üldözik, csak a figyelmét próbálják felhívni, megállt. Kiderült, hogy a gépkocsi vezetője látta, ahogy a kerékpározó asszony mögé futott egy idegen, és kilopta a táskájából a pénztárcáját. A sofőr hiába próbálta figyelmeztetni az áldozatot, a tolvaj már messze járt. A két nő elment a lajosmizsei rendőrörsre, hogy bejelentsék a bűncselekményt, s miután a rendőrök felvették a vallomásaikat, az elkövető személyleírását is rögzítették.

A rendőrök már éppen az ismeretlen felkutatására indultak volna, mikor betoppant az őrsre egy férfi, akit egyébként tanúnak idéztek be egy másik ügyben. Amikor az egyenruhások meglátták, az éppen felvett személyleírás alapján egyből rájöttek, hogy a tolvaj sétált be a rendőrségre. Az idézésre feltehetőleg azért nem sikerült időben odaérnie, mert fontosabb dolga akadt: pénzt lopni egy idős asszonytól. A 37 éves tolvajt végül gyanúsítottként hallgatták ki a lopás miatt a lajosmizsei rendőrök.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Pesti Hírlap Archív)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.