Rengeteg speedet gyártott egy nemeskéri férfi

A hatóságok lecsaptak a droglaborra. 

2021. szeptember 25., 09:19

Szerző:

Letartóztattak egy férfit, aki speedet állított elő nemeskéri ingatlanában. A droglaborban két kilónyi kábítószert és annak előállításához szükséges vegyszereket találtak a hatóságok. A z őrizetben lévő férfi letartóztatását elrendelte a bíróság.

A rendőrség közleményes szerint a 41 éves férfi 2019 óta foglalkozott kábítószer-kereskedelemmel. A speedet ő maga gyártotta. A szükséges alapanyagokat Nyugat-Európából szerezte be. Ezután megfelelő kémiai anyagok segítségével nagy mennyiségű speed típusú amfetamint állított elő. A droglabort egyébként a férfi védelmi rendszerekkel védte és emellett kilenc nagytestű staffordshire bullterrierrel is. 

A rendőrség szeptember 22-i rajtaütésekor a kutyák hiába jelezték a hatóság érkezését, a férfi nem tudta a bizonyítékokat megsemmisíteni. Az elfogás pillanataiban a speed gyáros több liter amfetamin előállításához szükséges vegyianyagot locsolt szét a ház udvarán.  A droglaborban 1,7 kilogramm kábítószergyanús fehér port, 130 gramm zöld, kábítószergyanús növényi törmeléket, 2 liter metanolt, 2 deciliter kénsavat, 2 deciliter amfetaminolajat és 0,6 kilogramm nátrium-hidroxidot találtak a rendőrök. Valamint 17 ezer eurót is lefoglaltak a hatóságok. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Kábítószer-kereskedelemmel és birtoklással kapcsolatban egy férfit fognak el Fóton 2021. július 27-én. Az ügyben a Pest megyei felderítők egy időben több személyt fogtak el Fóton és Budapesten. Fotó: Mihádák Zoltán/MTI)
   
  

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.