Videó: őrjöngve támadt a nyugdíjasra a pécsi pékség tulaja

Garázdaság miatt állítja bíróság elé a Pécsi Járási Ügyészség annak a pékségnek a vezetőjét, aki rátámadt egy idős vásárlóra a pécsi vásárcsarnokban, mert a nyugdíjas kézzel fogta meg a kenyeret.

2024. február 21., 17:45

Szerző:

A Baranya Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a pékség vezetője tavaly októberben keveredett szóváltásba egy kenyeret vásárló idős férfival a csarnokban. A vádlott ugyanis sérelmezte, hogy a vevő kézzel fogta meg a kenyeret, ezért rátámadt a nyugdíjasra.

A szóváltás közben a vásárló a pékség pultjára tette vissza az árut, amit a pékség vezetője kidobott a folyosóra. Ekkor a nyugdíjas felvette a kenyere, majd visszavitte a pékséghez és lerakta a pultra, s távozott a bolttól.

A pékség vezetője ekkor kirohant a pult mögül a folyosóra, két kézzel megragadta az áldozata nyakát, majd olyan erővel meglökte, hogy a férfi hanyatt esett. Miközben az idős férfi a földön feküdt, a támadója folyamatosan kiabált vele, majd egy rúgó mozdulatot tett a földön fekvő férfi felé, azonban az nem érte el az idős embert.

Ezután pékség vezetője eltávozott az áldozatától, azonban amikor ő feltérdelt, újra felé fordult és ismét kiabált vele. Az elkövető csak akkor hagyott fel a cselekményével, amikor a biztonsági őrök megjelentek a helyszínen.

A bűncselekményt a vásárcsarnok kamerája rögzítette. A felvétel itt tekinthető meg.

Egyre több veszélynek vannak kitéve a nyugdíjasok

Amint arról beszámoltunk, a bűnözők máris felfedezték a Gondosórában rejlő lehetőségeket. A Facebookon cégvezetők, magánszemélyek, de még a siroki polgármester is írt már arról, hogy egy új csalási típus ütötte fel a fejét. Nevezetesen, hogy idős embereket telefonon keresnek meg ismeretlenek arra hivatkozva, hogy a Gondosóra megbízásából szeretnék ellenőrizni az eszközt, ehhez pedig személyes látogatást kell tenniük a terméket használó nyugdíjas otthonában.


A csalók tehát ezzel az ürüggyel szeretnének bejutni az otthonokba, de nem azért, hogy ellenőrizzék az eszközt, hanem „határozottan rossz szándékkal” – fogalmazta meg Tuza Gábor polgármester is, aki egyben arra kérte az embereket, hogy senki ne engedjen be idegeneket az otthonába emiatt.

 A Gondosóra program, egy 0–24 órás Diszpécserszolgálat és a kontaktszemélyek, például egy családtag, a szomszéd, egy barát, vagy akár egy szociális gondozó bevonásával működő, Európában egyedülálló lehetőség – olvasható a gondosora.hu oldalon a 104 milllárd forintnyi közpénzbe kerülő programról, amely informatikai hátterét a kormányközeli 4iG Zrt. dolgozta ki.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pécsi Vásárcsarnok hivatalos Facebook oldala)