Öngyilkos akart lenni a fiatal nő, egy férfi segédkezett a tervében

Több ötletet is adott a lánynak az öngyilkosságra a férfi.

2022. január 17., 11:57

Szerző:

Egy negyven éves férfi az interneten keresztül ismerkedett meg a fiatalkorú lánnyal – írja az Ügyészség a honlapján. A lány elmesélte a férfinek, hogy a családi helyzete miatt és mert nincsenek barátai, szeretne öngyilkosságot elkövetni. A férfi nem próbálta meg lebeszélni a lányt, helyette ötleteket adott neki, hogy az öngyilkosságot hogyan vigye véghez. Felajánlotta, hogy megfojtja őt, vagy nyugtatók bevételét javasolta a lánynak – ő az utóbbit választotta.

Személyes találkozóra 2019 novemberében került sor Budapesten, majd egy X. kerületi erdőbe mentek. A férfi erős, vényköteles altatókat adott a lánynak, megvárta, amíg hatni kezdtek a gyógyszerek, és amikor a lány már elvesztette az eszméletét, a férfi magára hagyta őt. A lány pár órán belül magához tért, és egy bevásárlóközponthoz ment, ahol feltűnt az embereknek az állapota, és kihívták a mentőket. A fiatal nőnek nem esett komolyabb baja.

A Gödöllői Járási Ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek segítséget nyújtva elkövetett öngyilkosságban közreműködés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben.

 (Fotó: 168.hu / Dimény András)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.