Megverte és bezárta barátnőjét egy férfi, ezután pedig leküldte cigit vásárolni

A fővárosi rendőrök őrizetbe vették a férfit, aki a gyanú szerint bezárta és megverte barátnőjét Kispesten.

2022. szeptember 3., 10:36

Szerző:

 A rendelkezésre álló adatok szerint R. Zoltán 2022. augusztus 29-én egy kispesti hotelben késsel fenyegette, majd megverte barátnőjét. Elvette a nő iratait, telefonját, a szobaajtót pedig eltorlaszolta. A súlyosan megsérült asszony órákkal később tudott segítséget kérni a rendőröktől, amikor bántalmazója elküldte, hogy cigarettát vegyen – közölte a police.hu.

A rendőrök a hotelben elfogták a R. Zoltánt, akit még aznap gyanúsítottként hallgattak ki a XIX. Kerületi Rendőrkapitányságon. A férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. Kerületi Rendőrkapitányság személyi szabadság megsértése, súlyos testi sértés bűntett és zaklatás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 28 éves férfival szemben.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: 168.hu | Dimény András)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.