Lopás gyanújával nyomoznak a budai Várnál elkövetett illegális behatolás ügyében

Elindult az eljárás.

2022. január 9., 11:15

Szerző:

Lopás gyanújával ismeretlen tettes ellen nyomoznak a budai Vár közelében zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás ügyében – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyelete az MTI érdeklődésére vasárnap.

Az ORFK tájékoztatása szerint a Készenléti Rendőrség, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Terrorelhárítási Központ részvételével intézkedtek szombaton késő este egy zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás miatt.

Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda lopás kísérletének gyanújával indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

(Kiemelt kép: a Budavári Palota épülettömbje esti megvilágításban a Batthyány tér irányából. A palota mögött álló toronydaru látványa azt jelzi, hogy a Nemzeti Hauszmann Program keretében felújítják a világháború idején súlyosan megsérült épület királyi lakrészét. Fotó: MTVA / Bizományosi / Jászai Csaba)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.