Legalább egy tucat rendőr üldözött egy száguldozó 16 évest Budapesten

A fiatal nekiment két rendőrautónak, és egy rendőrt is elsodort.

2022. január 28., 15:04

Szerző:

Egy autós a forgalommal szemben közlekedett Budapesten, a XV. kerületi Páskom parknál az egyirányú úton, akit ezért a rendőrök megpróbáltak megállítani pénteken hajnali fél kettő körül, de az menekülőre fogta – írta a Telex.

Az esetről a Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a sofőr a XV. kerületi megállítási kísérletre továbbhajtott, sőt, nekiment egy rendőrautónak, és elsodorta a mellette álló rendőrt, aki könnyű sérüléseket szenvedett. Ezután több rendőri egység is követni kezdte a száguldozó sofőrt, aki a jelzéseket is figyelmen kívül hagyta.

A sofőr viszont még egy rendőrautónak is nekiütközött, és tovább hajtott. Végül hajnali 3 óra körül a XVII. kerületben sikerült megállítaniuk. Ekkor derült ki, hogy az autóban hárman utaztak, a sofőr egy 16 éves fiú volt, akinek nincs jogosítványa.

„Az akció során az egyik, megkülönböztető jelzéssel haladó szolgálati gépkocsi elütött egy elé lépő asszonyt, akit a mentők súlyos sérülésekkel vittek kórházba. A baleset körülményeit az ügyészség vizsgálja” – írta a portál megkeresésére a rendőrség.

(Kiemelt képünk illusztráció. fotó: 168.hu | Merész Márton)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.