Költségvetési csalás miatt került rács mögé a doktornő

A gyógyászati segédeszközökre általuk elkövetett bűncselekménnyel több mint egymilliárd forint kárt okoztak az államnak. 

2023. március 30., 21:39

Szerző:

A Debreceni Járásbíróság ma letartóztatásba helyezte azt az öt nőt, akiket a Hajdú-Bihar vármegyei nyomozók jelentős értékre, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítanak abban az ügycsoportban, ami még tavaly ősszel indult a KR NNI-nél az NVSZ feljelentése alapján.

 Amint arról ma reggel már beszámolt a police.hu, a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást folytat egy békéscsabai cég ügyvezetője, két ügyintézője, a kft.-vel kapcsolatban álló nagykőrösi orvos, és az ő asszisztense ellen. A gyógyászati segédeszközökre általuk elkövetett bűncselekménnyel több mint egymilliárd forint kárt okoztak az államnak. 

Miután a hajdú-bihari nyomozók mind az ötüket gyanúsítottként hallgatták ki jelentős értékre, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással, bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték mindegyikük letartóztatását. A bírósági meghallgatásukra csütörtökön délután került sor. A Debreceni Járásbíróság mind az öt gyanúsított letartóztatását elrendelte.

(Kiemelt kép: letartóztatásban a csaló doktornő. Fotó: police.hu)

 

 

Tegnap 19:56

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.