Két autó összeütközött, az egyik sofőr párja pedig kést rántott elő

Önbíráskodásba torkollott a közlekedési baleset.

2021. december 3., 21:09

Szerző:

„Önbíráskodásig fajult a közlekedési baleset, kés került elő. A Siófoki Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete és kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat” – írja az Infostart.

A 22 éves férfit még augusztusban az élettársa hívta fel azzal a hírrel, hogy balesetet szenvedett, vadonatúj autója pedig összetört. A párjának – aki többféle kábítószert is fogyasztott – több se kellett a hír hallatán, a helyszínre sietett. Ott kést rántott és dühében több alkalommal megrúgta az élettársát és a saját autóját is.

Az agresszív férfi ezután a kést fenyegetően maga előtt tartva a balesetben valójában vétlen sértett irányába indult, és azt kiabálta a másik férfinak, hogy ki fogja fizetni az autó javítását.

Mivel a balesetet szenvedő másik fél időközben értesítette a rendőrséget, a drogos férfi megpróbált elmenekülni a helyszínről, a nem sokkal később kiérkező járőrök azonban rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte – olvasható a Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön elrendelte annak a magyar állampolgárságú nőnek az ideiglenes átadási letartóztatását, akivel szemben bűnszervezetben való részvétel, csalással kapcsolatos bűncselekmények, valamint bűncselekményből származó jövedelem tisztára mosása  bűncselekmények elkövetése miatt a Catanzaroi Bíróság nyomozási bírája bocsátott ki európai elfogatóparancsot.