Így áll a soproni baltás elkövető ügye

Ikertestvérét támadta meg.

2021. december 6., 12:21

Szerző:

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki egy baltával többször fejen ütötte ikertestvérét – közölte az ügyészség.

A vádirati tényállás szerint a két - hajléktalan életmódot folytató - soproni férfi 2020 tavaszán a lakóhelyükként szolgáló elhagyatott mezőgazdasági épületben nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak, majd összevesztek. Ekkor a vádlott felkapott egy törött nyelű baltát, amivel háromszor lecsapott testvére fejére: a tompa felével az orr tájékra, illetőleg a jobb szem környékére, éles felével pedig a sértett falcsontjára. A sértett a bántalmazás következtében falcsont tájéka vágott sérülését, orrcsontja darabos törését, jobb oldali pápaszemet vérömlennyel és felső szemhéja repesztett jellegű sérülését szenvedte el.

Az orrcsont törés nyolc napon túli gyógytartamú sérülés, míg a hámzúzódásos sérülések önmagukban nyolc napon belüli gyógytartamú sérülésnek minősülnek. Azonban a balta, mint elkövetési eszköz nagyobb erő esetén az elszenvedettnél súlyosabb sérülés okozására alkalmas, akár a koponyaűr megnyitására és életveszélyes sérülés előidézésére is. A menekülő sértettnek soproni járókelők hívtak segítséget. A vádlott terhére rótt bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni.

(Kiemelt képünk illusztráció: 168.hu | Dimény András)

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön elrendelte annak a magyar állampolgárságú nőnek az ideiglenes átadási letartóztatását, akivel szemben bűnszervezetben való részvétel, csalással kapcsolatos bűncselekmények, valamint bűncselekményből származó jövedelem tisztára mosása  bűncselekmények elkövetése miatt a Catanzaroi Bíróság nyomozási bírája bocsátott ki európai elfogatóparancsot.