Három nap alatt háromszor ment vissza ugyanoda lopni egy férfi

Három a magyar igazság, és ezek szerint a lopásnál sincs ez másképp.

2021. december 29., 18:30

Szerző:

A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás miatt vádat emelt egy többszörösen büntetett férfival szemben, aki kerítéseken átugorva, bemászva, azokat letaposva Kecskemét szerte ingatlanokba ment be és a nyitott melléképületekből használati tárgyakat, kéziszerszámokat lopott el. Egyik áldozatánál három nap alatt háromszor is látogatást tett. Mindezt gépjármű feltöréssel és kerékpárlopással egészítette ki – olvasható az Ügyészség közleményében. 

A vádirat szerint a munkaviszonnyal és bejelentett jövedelemmel nem rendelkező jakabszállási férfi a felfüggesztett börtönbüntetése alatt, 2020-ban több kecskeméti tanyára is betört, hogy szerszámokat lopjon. Egyik esetben a késő esti órákban már éppen összekészítette az ellopni szándékozott holmit, amikor őt a tanya tulajdonosa megzavarta, ezért a zsákmányt hátrahagyva elmenekült a helyszínről. Az egyik háznál, annyi minden felkeltette az érdeklődését, hogy három egymás követő nap után is betört az elkerített tanyára. Egy gépjárművet is feltört, korábban pedig kerékpár-és boltilopás miatt kapták el. 

A jelenleg más ügyben letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni. 

(Kiemelt képünk: Fotó: Magyarország Ügyészsége)

Közel 250 rendőr több mint 60 helyszínen tartott kutatásokat abban a büntetőeljárásban, ami az NVSZ feljelentése alapján indult a KR NNI-nél. Az összehangolt akció keretében újabb 17 embert – köztük orvosokat és cégvezetőket – fogtak el. Így jelenleg már 26 gyanúsítottal szemben folyik a büntetőeljárás. Az egyre szerteágazóbb ügy felderítésére országszerte nyomozócsoportokat hoztak létre.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség eredményesen emelt vádat egy 26 éves férfival szemben, aki 2020 októberében az előállítása miatt kiérkező rendőrök jogszerű intézkedésének ellenállt. Ennek során az élettársát és 1 éves gyermekét élő pajzsként tartotta maga előtt, majd egy késsel fenyegetőzött, aminek nyelével az egyik rendőrt meg is ütötte. A bíróság 6 év börtönbüntetésre ítélte, az ügyészség azonban súlyosításért fellebbezett.