Három nap alatt háromszor ment vissza ugyanoda lopni egy férfi

Három a magyar igazság, és ezek szerint a lopásnál sincs ez másképp.

2021. december 29., 18:30

Szerző:

A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás miatt vádat emelt egy többszörösen büntetett férfival szemben, aki kerítéseken átugorva, bemászva, azokat letaposva Kecskemét szerte ingatlanokba ment be és a nyitott melléképületekből használati tárgyakat, kéziszerszámokat lopott el. Egyik áldozatánál három nap alatt háromszor is látogatást tett. Mindezt gépjármű feltöréssel és kerékpárlopással egészítette ki – olvasható az Ügyészség közleményében. 

A vádirat szerint a munkaviszonnyal és bejelentett jövedelemmel nem rendelkező jakabszállási férfi a felfüggesztett börtönbüntetése alatt, 2020-ban több kecskeméti tanyára is betört, hogy szerszámokat lopjon. Egyik esetben a késő esti órákban már éppen összekészítette az ellopni szándékozott holmit, amikor őt a tanya tulajdonosa megzavarta, ezért a zsákmányt hátrahagyva elmenekült a helyszínről. Az egyik háznál, annyi minden felkeltette az érdeklődését, hogy három egymás követő nap után is betört az elkerített tanyára. Egy gépjárművet is feltört, korábban pedig kerékpár-és boltilopás miatt kapták el. 

A jelenleg más ügyben letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni. 

(Kiemelt képünk: Fotó: Magyarország Ügyészsége)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.