Hárman hasba szúrtak egy férfit, kettő elkövetőt elfogott a rendőrség, a harmadik feladta magát

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya súlyos testi sértés és garázdaság bűntett miatt folytat eljárást a három fővárosi lakossal szemben.

2022. január 30., 08:26

Szerző:

Egy erzsébetvárosi szórakozóhely előtt megvertek és megszúrtak egy férfit. A budapesti rendőrök két gyanúsítottat elfogtak, a harmadik feladta magát – írta a police.hu.

A három fővárosi lakos 2022. január 9-én éjjel egy bárban megtámadtak egy negyediket, aki a rendelkezésre álló adatok szerint súlyos sérülést szenvedett. A nyomozás jelenlegi állása szerint a társaság szóváltásba keveredett egy emberrel, akit szidalmazni kezdtek, majd el akarták zavarni a szórakozóhelyről, miközben megszúrással és veréssel fenyegették. A provokált férfi el akarta hagyni a klubot, ám követték, majd az utcára kilépve egy alkalommal hason szúrták, megütötték és elmenekültek.

A fővárosi rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőket, és elfogatóparancsot adtak ki ellenük. A 32 éves T. Istvánt  január 24-én, a 27 éves R. Zsoltot január 27-én fogták el. Harmadik társuk pedig január 25-én reggel feladta magát a rendőrségen.

A fővárosi nyomozók B. Szilvesztert és R. Zsoltot csoportosan elkövetett garázdaság bűntett, míg T. Istvánt súlyos testi sértés, valamint csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt hallgatták ki, mindhármukat őrizetbe vették.

(Kiemelt képünk illusztráció. fotó: 168.hu | Dimény András)

 

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.