Gyerekgyilkosság Nyíregyházán: egy 12 éves kislányt öltek meg

A gyilkossággal összefüggésben egy 32 éves gávavencsellői férfit vettek őrizetbe. 

2024. szeptember 24., 16:07

Szerző:

A 12 éves kislány eltűnését a család egyik tagja jelentette a tiszarádi rendőrségen még szeptember 22-én. A rokon elmondta, a lány előző nap otthonában megsérült, és a család egy férfi ismerőse kísérte Nyíregyházára orvosi ellátásra, ahonnan nem érkeztek haza. Most kiderült, a lány gyilkosság áldozata lett. 

Keresni kezdték a rendőrök 

A bejelentést követően a rendőrök azonnal, nagy erőkkel kezdték meg az adatgyűjtést az eltűnt lány felkutatása érdekében – közölte a police.hu oldalán a hatóság. Nem sokkal később, néhány órán belül megtalálták a lányt korábban elkísérő 32 éves gávavencsellői férfit. B. D. a nyomozóknak elmondta, hogy a fiatal lánnyal szerelmi kapcsolatban álltak, és az orvosi ellátás után Nyíregyházán sétálni indultak. 

Gyilkosság áldozata lett a lány 

Egy erdős területre mentek, ahol azonban összevesztek. A férfi a vita hevében megfojtotta és sorsára hagyta a lányt. A nyomozók a B. D által megadott helyen megtalálták a holttestet. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányságon emberölés bűntett megalapozott gyanújával kihallgatták a férfit, őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.

Videón a férfi őrizetbe vétele: 

Gyerekgyilkosság Kárpátalján 

Ahogyan arról lapunk is beszámolt májusban egy tízéves gyerek olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. A család elmondása szerint a gyerek szemétégetés közben véletlenül gyulladt meg, így a rendőrség nem is foglalkozott különösebben az üggyel. A családot jól ismerő helyiek azonban tudták, hogy valami nincs rendben a történettel, így az ő nyomásukra a rendőrség nyomozni kezdett. A nyomozás során aztán a Beregszászi Járási Rendőrkapitányság munkatársai megállapították, hogy az áldozat édesanyjának 33 éves élettársa érintett az ügyben. „A férfi szándékosan felgyújtotta a gyermek ruháit, miután a felnőtt és a gyermek között vita alakult ki” – állt akkor a rendőrség közleményében.

(Kiemelt képünk forrása: police.hu)