Felfüggesztettet kapott a májusi tüntetésen rendőrre támadó férfi

A gyermekbántalmazó rendszer ellen tiltakozó férfi ököllel ütött meg egy rendőrt. 

2023. június 2., 15:00

Szerző:

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított eljárást az ellen a férfival szemben, aki a május 19-i tüntetésen ököllel megütötte az egyik intézkedő rendőrt. A férfi felfüggesztett szabadságvesztést kapott - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel. 

A közlemény szerint a május 19-én megtartott „Gyerekeket bántasz! 7IGEN-nel a gyermekbántalmazó rendszer ellen" elnevezésű demonstrációt követően a résztvevők az esti órákban tömegesen az Oktogontól a Fidesz Lendvay utcai székházához indultak, ahol a Készenléti Rendőrség rendőrei az utcát a személy- és gépjárműforgalom elől elzárták, feladatul kapva annak megakadályozását, hogy a tömeg a Lendvay utca felé tudjon haladni. 

A rendőrség a tüntető tömeget többször  – hangosbeszélőn keresztül  – felszólította a jogellenes cselekmények abbahagyására és a helyszínről történő távozásra, azonban a résztvevők ennek nem tettek eleget, illetve közülük egy nagyobb létszámú csoport a rendőrsorfalat tolni kezdte. Az ittas állapotban lévő elkövető is a testével tolta a rendőrsorfal első sorában álló egyik rendőrt, majd nagy erővel, ököllel felé ütött. Az ütés a rendőr sisakjának plexijét érte. 

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség két héten belül bíróság elé állította a férfit, aki a bűncselekmény elkövetését már a nyomozás során beismerte. Pénteken a Pesti Központi Kerületi Bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki az elkövetőt, és egy év, végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélte. Az ítéletet mind az ügyészség mind pedig a vádlott és védője tudomásul vette.

(Fotó:MTI)