Egy kilógó alkatrész okozhatta a pesterzsébeti kisfiú halálát

Egy kilógó alkatrész okozhatta annak a kisfiúnak a halálát, kedden rádőlt egy kerítés a pesterzsébeti iskolája előtt.

2023. október 14., 16:50

Szerző:

Egy iskolába tartó 9 éves kisfiú halálát okozta kedd reggel pesterzsébeti Gyulai István Általános Iskolánánál egy teherautós. A gyermekre egy kőkerítés dőlt rá, amelyet egy teherautó döntött ki.

2023. október 10-én 7 óra 33 perckor Budapest XX. kerület, Mártírok útján egy tehergépkocsi egy iskola udvaráról állt ki, amikor kidöntötte a kerítést, amely rádőlt egy 9 éves kisfiúra, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. A gyermek édesanyja is megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A BRFK a sofőrt őrizetbe vette, halált okozó közlekedési balesete vétsége miatt indult ellene eljárás, szabadlábon védekezhet az eljárás során.

A Tények úgy tudja, a teherautó egy kilógó alkatrésze akadt bele és rántotta ki a kőoszlopot, ami aztán az édesanyára és 9 éves gyermekére zuhant.

„Jelenlegi információink szerint a teherautóból kilógó alkatrész akadt bele az iskolakapuba, és kirántotta egyben az azt tartó kőoszlopot” – nyilatkozta az intézmény igazgatója a Tényeknek. Az igazgató azt is elmondta, hogy az egész iskola gyászol, a tragédia feldolgozásában pszichológus segíti a diákokat és a tanárokat egyaránt.

(Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

 

 

Szándékosan savat itattak meg egy férfival még márciusban, mert sokat tud egy kiterjedt csalási ügyről, és el akarták hallgattatni. Az áldozathoz állítólag nem hívtak mentőt, csak kirakták a Péterfy utcai kórháznál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást - írja az rtl.hu.