Díszkarddal, féltékenységből bántalmazta élettársát egy férfi

36 centi pengehosszúságú, mindkét élén tompa, lekerekített végű díszkarddal támadt az élettársára egy férfi Kiskunfélegyházán.

2023. április 25., 12:20

Szerző:

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség személyi szabadság megsértése és könnyű testi sértés miatt vádat emelt egy helybeli férfival szemben, aki a vád szerint féltékenységből ütlegelte, hajánál fogva az udvarra rángatta, majd egy díszkarddal többször fejbe vágta élettársát.

A vádirat szerint az elkövető 2022. március 24. reggelén, négy nappal azelőtt támadta meg a nőt, hogy egy korábbi ügye miatt kiszabott büntetése letöltésére börtönbe vonult volna. Előbb tenyérrel arcon, aztán ököllel fejen ütötte az élettársát, majd magához vett egy 36 centi pengehosszúságú, mindkét élén tompa, lekerekített végű díszkardot, amivel a nő fejére sújtott. A vádlott ezt követően a hajánál fogva kirángatta a sértettet az udvarra, miközben többször is a hasába és az oldalába rúgott.

Amikor a nőnek sikerült az utcára menekülnie, a férfi utolérte, majd a haját megragadva próbálta megakadályozni, hogy az a szomszédoktól segítséget kérjen. Amikor a nő a vádlott szorításából kiszabadult, a ház falának esett, s akkor a férfi ismét elkapta a haját, majd a kard lapjával fejbe vágta. A bántalmazás csak akkor ért véget, amikor a szomszédok közbeléptek.

Az ügyészség a férfit személyi szabadság megsértésének bűntettével, továbbá könnyű testi sértés vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A jelenleg más ügyben jogerős börtönbüntetését töltő férfi ügyében a Kiskunfélegyházi Járásbíróság hoz döntést.

Az áldozat testszerte 8 napon belül gyógyuló repesztett, horzsolásos és zúzódásos sérüléseket szenvedett. Az ügyészség a férfit személyi szabadság megsértésének bűntettével, továbbá könnyű testi sértés vétségével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A jelenleg más ügyben jogerős börtönbüntetését töltő férfi ügyében a Kiskunfélegyházi Járásbíróság hoz döntést.

(Kiemelt kép forrása: ugyeszseg.hu)