Bomló holttestet talált egy alkalmazott a csepeli kenyérgyár területén

A rendőrség szerint gyilkosság történt. 

2023. szeptember 29., 10:13

Szerző:

Kaszálás közben bomló holttestet talált a csepeli kenyérgyár területén az egyik ott dolgozó szeptember 16-án. A budapesti rendőrök azonosították az eltűntként keresett elhunytat. A nyomozás során kiderült, a fiatal férfit nyáron ölték meg. A rendőrök őriztbe vették a gyanusítottat és a lehetséges bűntársát – közölte a rendőrség

Az elhunyt 21 éves férfi eltűnését augusztusban jelentették be, azóta kereste a rendőrség. A beszerzett adatok alapján felmerült, hogy bűncselekmény történt, ezért az eljárásba bekapcsolódott a BRFK Életvédelmi Osztálya. A nyomozók azonosítottak, majd szeptember 22-én XXI. kerületi lakcímeikről előállítottak két fiatalembert. A nyomozás adatai szerint a 20 éves Sz. Bence és a 25 éves Sz. Krisztián, utóbbi kocsijával 2023. július 20-án éjszaka a későbbi áldozattal együtt ment a csepeli gyárterülethez, ahol Sz. Bence megkéselte a sértettet.

Sz. Bencét emberölés bűntettének megalapozott gyanújával hallgatták ki, míg Sz. Krisztiánt, aki tudott a gyilkosságról, de nem értesítette a hatóságot, bűnpártolás bűntett megalapozott gyanúja miatt. 

Lakásaikon megtalálták a sértett telefonját, laptopját, iratait és más értéktárgyait, Sz. Bencétől pedig az elkövetéshez használt, még mindig véres kés is előkerült. Mindkét gyanúsított beismerő vallomást tett. Őrizetbe vételük óta elrendelték Sz. Bence letartóztatását, illetve Sz. Krisztián bűnügyi felügyeletét. A rendőrök azt még vizsgálják, hogy mi volt a bűncselekmény indítéka.​

(Bilincs illusztráció Sebastian Kahnert / POOL / AFP)

 

A Schadl–Völner-ügy nyolcadrendű vádlottját februárban jogerősen elítélték, mert bevallotta, hogy kenőpénzt fizetett Schadl Györgynek, a végrehajtói kar volt elnökének. A bíróság ötmillióról két és félmillió forintra csökkentette a kiszabott pénzbüntetését, ugyanakkor közben a nyolcadrendű vádlott 73 millió forintos osztalékot vett ki a végelszámolás alatt álló irodájából.

A tanára vette attól  az általános iskolás gyerektől a kést, aki azt szerette volna, ha „sajókazaiak mind megfizetnének" – legalábbis erről írt a fiatalkorú a közösségi médiában közzétett bejegyzésében. A diák meg is üzente az osztályfőnökének: mindenkit meg akar ölni az osztályban.