Belső vizsgálat indult egy súlyos rendőri túlkapás miatt

Hajléktalant bántalmaztak a Zala megyei rendőrök.

2022. január 30., 09:07

Szerző:

Rendőri túlkapás miatt indított belső vizsgálatot indított a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság zalaegerszegi nyomozók ellen, akik a Blikk információi szerint egy hajléktalan férfit bántalmaztak – közölte szombaton a police.hu.

A lap cikke szerint két nyomozó a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon felmosóvödröt húzott a földön fekvő, megbilincselt férfi fejére, majd a vödör alá gázspray-vel befújtak. Ezt a Blikk értesülése szerint többen is végignézték, és telefonnal felvételeket is készítettek a bántalmazásról. A rendőrség egy rövid közleményben reagált a lap cikkére. Ebből kiderült, hogy

„az ügy tisztázása érdekében a Zala MRFK a tudomásra jutást követően haladéktalanul belső vizsgálatot rendelt el, majd az iratokat az illetékes ügyészségnek azonnal megküldte.”

Hozzátették, hogy mindenben segítik az ügyészség munkáját, és mindent megtesznek az ügy tisztázása érdekében, ugyanis a rendőrség kollektíven elítél mindenfajta visszaélést, és eljár minden esetben. A Blikk szombaton megjelent cikke szerint a két érintett rendőr továbbra is dolgozik, munkaviszonyukat nem függesztették fel.

(Kiemelt képünk illusztráció: 168.hu | Merész Márton)