Lezuhant a Balaton Sound egyik fesztiválózója az óriáskerékről

A Balaton Soundon történt baleset tényét Somogy Vámegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata is megerősítette.

2024. július 12., 16:15

Szerző:

A Balaton Sound utolsó napján, vasárnap hajnalban lezuhant egy nő a fesztivál területén lévő óriáskerékről, erősítette meg a 24.hu információit a Somogy Vámegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata.

A rendőrség is nyomoz a Balaton Soundon történt baleset miatt

Azt írták, az esettel kapcsolatban a Siófoki Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetése miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. Mivel az eljárás jelenleg is folyamatban van, ezért bővebb információval jelenleg nem szolgálhatnak.

A balesettel összefüggésben a lap megkereste Győrfi Pált, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjét, aki válaszában kifejtette, a fesztivál négy napos időszakában a rendezvény egészségügyi biztosítását végző szakemberek (ambulancia, mentőegységek) összesen 229 esetben nyújtottak segítséget, jellemzően kisebb sérülések, enyhébb rosszullétek miatt. Az esetszámban a tavalyi évhez képest csökkenés volt tapasztalható.

„Összesen 28 beteget szállítottunk kórházba, köztük egy súlyosan sérült nőt is”

– írta, de arra nem tért ki, hogy a súlyosan sérült nő esett-e le az óriáskerékről.

Idén rendeztek utoljára Balaton Sound fesztivált Zamárdiban

Sajtóértesülések szerint az idei volt az utolsó Balaton Sound, bár a szervezők szerint végleges döntés még nem született.  Ugyanakkor lejárt a Balaton Sound fesztivált rendező Sziget Zrt. Zamárdival kötött szerződése, így minden valószínűség szerint idén rendezték meg utoljára a fesztivált a Balaton parti településen.

A szerződés 2024-ig szólt, erről Zamárdi polgármestere, Csákovics Gyula nyilatkozott egy Somogy megyei hírportálnak:

„Lejárt a szerződésünk a szervezőkkel, abban 2024-ig volt lehetőségük megtartani a Balaton Soundot, tehát ilyen értelemben ez volt az utolsó fesztivál, amit megrendezhettek itt.”


A legutóbbi képviselő-testületi ülésen is szóba került, hogy ez volt az utolsó Balaton Sound, amit a településen rendeztek meg, ezen az értesülések szerint a fesztivál szervezői is részt vettek, ugyanakkor a Balaton Sound sajtófőnöke, Vető Viktória röviden csak annyit nyilatkozott, hogy bár hozzájuk is eljutottak ezek az információk, egyelőre nem foglalkoznak a fesztivál jövőjét illető kérdésekkel.

(Kiemelt képünk forrása: Balaton Sound hivatalos Facebook oldala)