Levágta a disznót, majd vacsora közben egy kés segítségével a nejét is megpróbálta megölni

Egy kés és egy villa segítségével életveszélyes sérüléseket okozott a feleségének azért, mert az előbb sérelmezte az ittasságát, majd felrótta a párkapcsolati problémáikat is. Letöltendő börtönt kaphat érte.

2024. május 28., 12:57

Szerző:

Berúgott a disznóvágáson, majd egy kés és egy villa segítségével életveszélyesen megsebesítette a nejét vacsora közben egy 30 éves csobaji férfi a kétéves gyermekük előtt. Az agresszív elkövetőt életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt állítja bíróság elé a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség – közölte cikkében a 24.hu a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészségre hivatkozva. A lapnak Jogg Zsolt, a főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésre elmondta, hogy a férfi terhére rótt bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyész közölte továbbá az ügy részleteit is. Eszerint a férfi disznóölést tartott tavaly november végén a családi házukban, és alkoholt fogyasztott. A disznóvágás után kóstolót vitt az ismerőseinek, majd a kocsmában tovább italozott. A neje este felhívta, hogy most már inkább maradjon a kocsmában, és ne menjen részegen haza, majd amikor a férfi mégis hazament a presszóból, akkor ismét szóváltásba keveredett a feleségével vacsorakor. Az asszony ugyanis sérelmezte az ittasságát, és felrótta nekik a párkapcsolati problémáikat.

A férfi ezen felháborodott, és amikor a feleség elfordult tőle, hogy a kisgyerekükre figyeljen, akkor összefogta a csontozókést és a villát, a feje fölé emelte és azokat eldobva belevágta felesége bordái közé.

Az asszony erős fájdalmat érzett és a rosszulléte miatt fel akarta hívni az édesanyját, de férfi ezt el akarta kerülni, és igyekezett kisebbíteni a sérülés súlyosságát. A felesége ekkor kiment az épületből, mentőt hívott, akik kórházba szállították. Az életveszélyes sérülést szenvedő nőn életmentő műtétet kellett végrehajtani.

Az ügyész elmondta még a 24.hu-nak azt is, hogy a férfi először azt mondta a rendőröknek, hogy a felesége elcsúszott és beleesett a késbe és a villába is. Később viszont már elismerte a felelősségét, ás azt állította, hogy nem akarta megsebesíteni a nejét.

Ám a vallomáshoz idő kellett, a férfi ugyanis az eljárás elején vonakodott terhelő vallomást tenni. A bíróság ezért úgy döntött, hogy – mivel a szabadlábon hagyása esetén megnehezíthette volna a bizonyítást –, elrendeli a férfi letartóztatását. A terhelt végül megtört, majd egy vallomásban elmondta, hogy már régóta megromlott a kapcsolatuk a feleségével. aki mindig felrója neki, hogy nem megfelelően járul hozzá a családi kasszához. Így volt ez a disznóvágás utáni ominózus este is, amikor dühében súlyosan megsebesítette.

Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a letartóztatásban lévő férfire.

 (Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Regenwolke0 / Pixabay)

A tanára vette attól  az általános iskolás gyerektől a kést, aki azt szerette volna, ha „sajókazaiak mind megfizetnének" – legalábbis erről írt a fiatalkorú a közösségi médiában közzétett bejegyzésében. A diák meg is üzente az osztályfőnökének: mindenkit meg akar ölni az osztályban.