Alaposan elgyepálta támadóját a fóti orvos

Veszélyes üzem ügyeletes orvosnak lenni.

2022. január 10., 09:11

Szerző:

Rátámadtak az ügyeletes orvosra szombaton Fóton, aki civilben testépítő – írja a 24.hu. Dr. Lestár Ferenc szerint péntek éjjel kereste meg egy házaspár telefonon, hogy a következő napon állítsa be a feleség vérnyomását, de az orvos közölte velük, hogy ügyelet során erre nincs lehetőség. 

Az orvos beszámolója szerint a házaspár ennek ellenére megjelent az ügyeleten. A nő gyalázta az egész egészségügyi rendszert, ordibált, mert a doktor nem tudott neki segíteni i az ügyelet során. A vita során a feleség a szekrénynek lökte az orvost, aki viszonozta a támadást, erre a férj elkezdte ütni Dr. Lestár fejét, a feleség pedig rugdosni kezdte.

Az orvos kiszaladt a rendelőből, hogy legyenek szemtanúi a támadásnak, becsukta a rendelő épületének ajtaját, amit támadói berúgtak, majd követték. Az orvossal közölték, hogy ők ketten vannak és majd hamis tanúzással rá verik az ügyet, és egyébként is szólnak a fiaiknak, akik majd agyonverik a doktort.

Dr. Lestár az utcán ráfogta a férj fejét a pár ott parkoló autójára, majd néhányszor hozzáverte.

A rendőrséget egy beteg értesítette, aki ügyeleti telefonján hívta az orvost, így hallotta a támadás során elhangzó szidalmakat. A házaspár is hívta a segélyhívót, a  mentőket is értesítették. A férj koponyasérülést szenvedett, kórházba került. Az orvos szerint csak zúzódást szenvedhet a támadó férj. A doktor ellen nem indult büntetőeljárás, tanúként hallgatták ki. Azonban Dr. Lestáknak meg kell jelennie hétfőn a főnökénél, úgy véli elképzelhető, hogy kirúgják.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Vajda János/MTI)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.