A lúgos orvosnak fizetnie kell

A nyolc éve húzódó ügy most már tényleg véget ért, a lúgos orvost jogerősen is fizetésre kötelezték. 

 

2021. július 7., 09:19

Szerző:

Renner Erikának igazságot szolgáltatott a bíróság. Támadóját, a lúgos orvost, jogerősen is 25 millió forint kártérítés fizetésére kötelezték - adta hírül a Telex

Bene Krisztián 2013-ban támadta meg volt barátnőjét, Renner Erikát. A férfi akkor a budai Irgalmasrendi Kórház főigazgatója volt és nem tudta elviselni, hogy a nő szakított vele. Bement a lakásába és egy injekcióval elkábította, megkötözte, majd maró lúgot öntött a nemi szervére. Az eljárásban résztvevő szakértők szerint Renner Erika már sosem élhet normális nemi életet.

A támadás után az orvost hamar elfogták, de aztán elengedték, majd megpróbálták megszüntetni a nyomozást. Végül Renner Erika panasza nyomán indult csak újra az ügy.

A hosszú és fordulatokkal teli eljárás után a férfit jogerősen 11 év börtönre ítélték és eltiltották az orvosi hivatás gyakorlásától. 

Most a Fővárosi Ítélőtábla pontot tett a kártérítési ügy végére is, ugyanis helybenhagyta az elsőfokú döntést: miszerint az orvosnak 25 millió forintot kell kifizetnie áldozatának, illetve a perköltséget az államnak. 

A büntetőügy során többször megvizsgálták az áldozatot, a bíró hét évvel később, a kártérítési eljárásban mégis azt kérte Renner Erikától, hogy vesse alá magát egy újabb nőgyógyászati vizsgálatnak. Ebből újra kiderült, hogy a sérülései maradandóak.  

Ráadásul a lúgos orvos a per ideje alatt megpróbálta eladni mindenét, hogy ne kelljen fizetnie a nőnek. A bíróság azonban gyorsan zár alá vette a vagyontárgyait, így ha az orvos nem fizet magától, ebből fedezik a kártérítést.  

„Nyolc és fél év után nem nekem kellett megint bizonygatni, hogy ez tényleg megtörtént velem. Nyolc és fél év után végre valaki leírta az igazságot”

– így reagált a portálnak Renner Erika, miután kiderült, hogy megkapja a kártérítési összeget. 

Bene Krisztiánnak mostantól számítva 15 napja van, hogy kifizesse a pénzt. 

(Kiemelt kép: A 2013-ban volt barátnőjét lúggal leöntő és bántalmazó orvos (b) a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalótermében 2018. február 22-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.