Portik nem tudott viselkedni a tárgyaláson, folyton összeveszett a bíróval

A mai tárgyaláson lejátszották a perdöntő bizonyítéknak szánt hangfelvételek egyikét, amelyen a vád szerint a Fenyő gyilkosság feltételezett megrendelői beszélgetnek egymással. 

2021. július 6., 12:20

Szerző:

A Fenyő gyilkosság megrendelésével vádolt Gyárfás Tamás és a vád szerint a gyilkosságra konkrét utasítást adó Portik Tamás telefonbeszélgetését hallgatták meg ma a Fővárosi Törvényszéken. 

Portik Tamás és a bíró csúnyán összevitatkoztak azon, hogy pontosan mi van a felvételen. A börtönből videóhíváson keresztül bejelentkező Portik többször beleszólt a bíró mondandójába, végül felszólította, hogyha ezt mégegyszer megteszi, kitilja a tárgyalásról. 

Az egykori médiamogul azt mondta, nem vette komolyan Portik szavait és csak ironizált, amikor kijelentette: azóta él boldogan, hogy Fenyő meghalt. 

A tárgyalóteremben ülő nyelvi-szakértők nem találták ironikusnak Gyárfás kijelentését. A bíróság azonban lehetővé tette számára, hogy ő is felkérhessen nyelvi-szakértőket. 

A bíró megjegyezte, hogy Gyárfás vagyona még tovább gyarapodott Fenyő halála után, hivatkozott a 2002-ben megjelent 100 leggazdagabb magyar című kiadványban közöltekre. Gyárfás kijelentette, hogy neki már korábban is nagy vagyona volt, csak akkor még nem jelentek meg hasonló listák. 

A bíróság csütörtökön újabb, Gyárfás és Portik között elhangzott, beszélgetést hallgat majd meg. 

(Kiemelt kép: Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető távozik a Fővárosi Törvényszék előkészítő üléséről 2019. november 12-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.