A Kékfényben nevezték meg az országos bordélyházlánc üzemeltetésével gyanúsított közmédiás riportert

A Kékfényben felfedték, hogy melyik kollegájukat vádolják bordélyházak üzemeltetésével. 

2023. január 18., 14:35

Szerző:

A Kékfényben megnevezték az országos bordélyhálózat üzemeltetésével gyanúsított köztévés riportert, szúrta ki a Blikk. 

Ez volt a bűnügyi műsor első adása azóta, hogy pénteken megjelent a hír, miszerint a szerkesztőség egyik tagja a rendőrség gyanúja szerint Nyíregyházán kettő, míg az ország különböző területein további tizenegy lakást bérelt azért, hogy azokat továbbadja fiatal nőknek prostitúciós tevékenység végzése céljából napi 12-15 ezer forintért.

„Mindenekelőtt el kell mondanom, ahogyan arról a hírekből nyilván már sokan értesültek, hogy volt munkatársunkat, Berkes Bélát kerítés és prostitúció elősegítésének gyanújával letartóztatták”

 – közölte Olajos Gergő, a Kékfény január 16-i, hétfői adásában. „A hír stábunk minden tagját megdöbbentette. Kollégánk munkán túli tevékenységéről nem tudtunk, riportjaiban soha nem volt nyoma részrehajlásnak, bűnözői érdekek érvényesítésének” – tette hozzá. A büntetett előéletű férfi teljes beismerő vallomást tett, a bíróság elrendelte a letartóztatását, mert más eljárás is folyamatban van ellene. A gyanúsított és védője a letartóztatás ellen fellebbezett. Ha a gyanú beigazolódik, akár ötéves börtönbüntetést is kaphat.

 

(Fotó: Shutterstock)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.