Alvilági leszámolás a XV. kerületben

Pont kerülhet a 23 évvel ezelőtti maffialeszámolás ügyére. 

2021. december 1., 08:51

Szerző:

Egy 1999-ben elkövetett emberölés másik gyanúsítottját hozták Magyarországra német és osztrák rendőrök. A Készenléti Rendőrség eljárást folytat emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt D. Alex és B. Karol ellen – közölte a police.hu szerdán.

A nyomozás adatai szerint a gyilkosság még 1999-ben történt a XV. kerültben. A Szent Korona útján található egyik vendéglátóhelyen megöltek egy magyar és egy bolgár állampolgárságú férfit. A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján a gyilkosságot D. Alex és B. Karol szlovák állampolgárok követték el.

A két férfi ellen európai elfogatóparancsot adtak ki, október 8-án pedig meg is találták a gyanúsítottakat. D. Alexet Budapesten, míg B. Karolt ugyanazon napon fogták el a rendőrök Németországban. A kerületi értesülések szertint  Szirénázó TEK-es kocsik szállították a szlovák férfit kedden kihallgatásra, majd miután őrizetbe vették a letartóztatását is előterjesztették.

A Döcher-gyilkossággal kapcsolatban már korábban történtek letartóztatások, ugyanis őrizetbe vette a TEK „az éjszakai életben és az alvilágban is jól ismert H. Sándor “Tureket”, akit az alvilágban a kegyetlenkedéseiről elhíresült Döcher György megöletésével gyanúsítottak.

„Döchert és a Bulgár Misiként ismert alvilági társát 1999. február 2-án gyilkolták meg egy XV. kerületi presszóban. A tettes egy 7.65-ös cseh gyártmányú, Scorpion géppisztolyból adott le húsz lövést. Egyik áldozatát tarkón, másikat szembe lőtte. Döcher felesége és az asztalnál ülő harmadik férfi sértetlen maradt.

A leszámolás alig néhány másodpercig tartott. A gyilkosság indítékának először azt tartották, hogy Döcherék belekeveredtek egy olyan, szerbekkel folytatott, fegyverkereskedelem miatti üzleti-elszámolási vitába, ami miatt kiadhatták rájuk a kilövési engedélyt” – írta meg a Pesti Srácok októberben. 

 

19:56

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.