21 évig gondolkodhat a börtönben, miért verte agyon barátját

21 év 6 hónapra ítéltek első fokon egy férfit.

2021. szeptember 16., 07:59

Szerző:

Agyonverte barátját egy férfi Balassagyarmaton. Vádat emeltek ellene, 21 év 6 hónap fegyházbüntetésre, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélték, az ügyészség kötelezte továbbá több, mint 1.000.000. forint bűnügyi költség megfizetésére.

Régi barátjához érkezett látogatóba Balassagyarmatra a budapesti férfi. Egész este ittak, buliztak, majd éjfél körül az egyik kocsma előtt összeszólalkoztak és megütötték egymást, később már otthon folytatták a vitát. A látogatóba érkezett férfi pénzt kért kölcsön a vendéglátójától, de ő nem tett eleget a kérésnek, ezért a másik férfi kegyetlenül megverte és ezt videóra is vette. A sértett férfi eközben elájult, a budapesti férfi pedig elaludt. Reggel észlelte, hogy barátja nem ad életjelet, ezért álnéven mentőt hívott. Mire kiértek, elszökött, véres ruháit kidobta és újakat vásárolt. A rendőröket megpróbálta félrevezetni, azt mondta, ismeretlenek bántották a barátját. 

A Nógrád Megyei Főügyészség aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, továbbá garázdaság vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen, és életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt. A Balassagyarmati Törvényszék az aljas indokból történő elkövetést nem állapította meg, a férfit 21 év 6 hónap fegyházbüntetésre, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint kötelezte több, mint 1.000.000. forint bűnügyi költség megfizetésére.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: Mik Shuliahin / Unsplash)



Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.