Elnézte a drogdíler, más autójába szállt be

Meglehetősen sok kábítószer volt nála és még bódult állapotban is volt.

2021. szeptember 15., 11:44

Szerző:

A 32 éves férfit ült már börtönben kábítószer-kereskedelem miatt, de 2017 tavaszán feltételesen szabadlábra helyezték. Szabadulását követően 2 évre 2019-ben visszatért a munkájához és a vevőköréhez, akiknek többnyire amfetamint és marihuánát értékesített. 

A budapesti férfi 2019. őszén amfetamin hatása alatt beült egy XI. kerületben parkoló autóba, amelynek az ajtaja nyitva volt. Az autó tulajdonosa meglátta, hogy a férfi az autójában ül, és értesítette a rendőröket. A rendőrök a férfi a táskájában különböző kiszerelésben, értékesítésre szánt kábítószereket találtak, így csaknem 200 gramm marihuánát, valamint mintegy 900 gramm amfetamint. A rendőrök emellett a kábítószerek porciózásához használatos műanyag tasakokat, digitális mérleget, és több mint 300 ezer forint készpénzt is lefoglaltak tőle. 

A Fővárosi Főügyészség a különös visszaeső elkövetőnek minősülő férfival szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, végrehajtandó fegyházbüntetést, pénzbüntetést, valamint vagyonelkobzást is indítványozva.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Peter Schulz / Unsplash)