Tanár úr, hagyjon békén!

Kiskorú tanítványát zaklatta szexuálisan a szombathelyi tanár.

2021. szeptember 15., 09:15

Szerző:

A Szombathelyi Járási Ügyészség tizennegyedik életévét betöltött személlyel, hatalmi, befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális visszaélés miatt emelt vádat azzal a magántanárral szemben, aki szexuális cselekményt követett el kiskorú tanítványával szemben - olvasható az ügyészség közleményében. 

Az ötvenes éveiben lévő férfi már 15 éves kora óta foglalkozott a kiskorú sértettel egy Vas megyében lévő településen lévő lakásán. A tanár az évek során a kiskorú sértettel bizalmi kapcsolatot alakított ki, vele magánéleti, és szexuális élettel kapcsolatos beszélgetéseket is folytatott. Üdvözlésül és néha a tanórán is megölelte, rendszeresen kicsimnek, szerelmemnek szólította a lányt, ami a diákot nem zavarta, mert tudta, hogy a férfi más tanítványait is így hívja.  2019 szeptemberében és októberében a magántanár óra közben két-három alkalommal megcsókolta a kiskorú lányt, aki próbált elhúzódni és testbeszéddel jelezni, hogy ezt nem akarja. A diáklány a történteket azonban a szüleinek akkor még nem mondta el. 2019. október közepén, a magánórán a ismét megcsókolta a lányt, majd a farmernadrág szakadásán keresztül benyúlt a farmere alá. A kiskorú összezárta a lábait, így jelezte, hogy ellenzi a cselekményt, majd az óra befejezése után tájékoztatta a szüleit a történtekről.

A férfi büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

(Kiemelt képünk illusztráció: Tanulók mennek be a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Budapesten 2021. szeptember 1-jén. Fotó: Dimény András)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.