Visszatér Pumukli

Harminc év után a szombaton kezdődő müncheni filmfesztivál gyermekszekcióján tér vissza a sokak által szeretett Pumukli, a vöröshajú kis kobold kalandjait 13 új epizódban lehet majd végigkísérni.

2023. június 23., 19:39

Szerző:

A szombat délelőtt debütáló, Pumukli új kalandjai címet viselő sorozat három évtized után ismét mosolyt csal rajongói arcára. A német nyelvű sorozatban a kis koboldnak ezúttal részben Maximilian Schafroth német színész kölcsönzi a hangját, Éder Mester helyett azonban unokaöccse, Flórián Éder lesz Pumukli bajtársa, aki a kobold barátsága mellett nagybátyja asztalosműhelyét is megörökölte.

Az új epizódok készítésekor a sorozatot forgalmazó német RTL+ nézői év elején szavazhattak, hogy a képernyőre visszatérő Pumuklit Schafroth hangján szeretnék-e hallani megszólalni, avagy az eredeti változathoz hűen, azaz a 2005-ben elhunyt Hans Clarin hangján. A készítőknek mesterséges intelligencia (MI) segítségével sikerült elérni, hogy néhány részben Clarin kölcsönözhesse hangját a rosszcsont koboldnak.

Az eredeti sorozat Ellis Kaut könyvei alapján először 1982-ben hódította meg a gyerekszíveket. A nyugat-német-osztrák-magyar koprodukcióban létrejött sorozat főszerepében Gustl Bayrhammer látható, aki az asztalos Éder Mester szerepében kíséri szemmel az asztalosműhelyben rejtőzködő Pumukli csínytevéseit, s persze azonnal szívébe zárja az apró koboldot. 

Pumukli új kalandjainak német változatát a német RTL+-on, RTL-en és a Super RTL-en, év végétől lehet majd látni.

(Kiemelt képünk: Pumukli Facebook oldal)

Elveszettnek hitt némafilmet mutatnak be az Uránia Nemzeti Filmszínházban: a frissen restaurált, a maga idejében betiltott alkotás az európai szervezésű A Season of Classic Films projekt keretében december 15-én, pénteken ingyenesen lesz látható, élő zenei kísérettel – közölte kedden a Nemzeti Filmintézet (NFI).

 

EMeRTon-díjas és Fonogram szakmai életműdíjas zenei szerkesztő, rádiós, akinek olyan műsorokat köszönhetünk, mint a Vasárnapi koktél, Csak fiataloknak. Szombaton töltötte be kilencvenedik születésnapját a magyar Cseke László, azaz Komjáthy György.

A Koltai Lajos rendezésben készült Semmelweis-film lett a Torontói EU Filmfesztivál legjobbja és elnyerte a közönségdíjat – közölte az MTI-vel szombaton a Nemzeti Filmintézet (NFI).

Már az utolsó simításokat végzik az évről évre megújuló mézeskalácsfalun Geresdlakon, ahol az egész települést megmintázzák. A Mikulás, a szarvasokkal vontatott szán, sőt még az Országház is mézes tésztából sült ki.