Újra összeáll az Omega

 A zenekart Trunkos András menedzser és Debreczeni Ferenc, a csapat dobosa alakítja újra.

 

2022. május 3., 12:22

Szerző:

Omega Testamentum néven újra összeáll az Omega zenekar. Az együttes menedzsere Trunkos András, illetve dobosa, Debreczeni Ferenc szervezik újjá az együttest. Az új Omega annak ellenére hozzák létre, hogy a zenekart számos tragédia érte, hiszen több tag is elhunyt.

Elsőként 2020-ban a banda billentyűse, Benkő László, majd pár napra rá a basszusgitáros Mihály Tamás is életét vesztette. Tavaly decemberben pedig az együttes legendás frontembere Kóbor János halt meg. 

A haláleseteket követően a zenekar Omega Testamentum néven szerveződik újjá.  Trunkos András menedzser terve az, hogy az új tagok között: lesz Debreczeni Ferenc, azaz Ciki és a korábbi kisegítő gitáros, Szöllőssy Kata is. GitárosnakMaróthy Zoltánt, a Kőbányai Zeneiskola igazgatóhelyettesét kérték fel. 

Ugyan már leültünk beszélgetni, de minden a próbateremben dől el. Ahogy András is mondta, ez nem egy emlékzenekar lenne, abban nem vennék részt. Egy olyan csapat, amely folytatja az életművet. Igényem van a zenélésre, de hogy végül kikkel játszunk, még nem tudom, folyik a casting

– mondta a zenekar dobosa a Blikknek az újjászerveződéssel kapcsolatban. 

 

(Kiemelt kép: Kóbor János, MTI/Szigetváry Zsolt)

 

 

Benjamin Appl világhírű német bariton és Villányi Dániel zongoraművész Franz Schubert Téli utazását adja elő a magyarországi deportálások 80. emlékévének kiemelt eseményén az Óbudai Zsinagógában szeptember 30-án 19 órakor. A koncert meglepetést is tartogat, hiszen Schubert kuriózumnak számító kórusművét, amelyet a 92. zsoltár héber szövegére komponált e koncert kedvéért tanulta meg Benjamin Appl.

Ady Endre és Léda kapcsolatának egyik tragédiája, hogy Léda 1907-ben halva született kislányt hozott a világra. Bár egyértelmű bizonyítéka nincs, Ady magáénak érezte a gyermeket. Néhány évvel később, már Ady halálát követően, szárnyra kapott a pletyka, hogy a költőnek van egy fia.