Nagyot csalódnak a turisták ezekben a híres látnivalókban a Google szerint

Nem minden turista tetszését nyerik el a klasszikus látványosságok.

2024. június 5., 16:18

Szerző:

Az utazások során a legtöbb turista megnézi a helyi nevezetességeket, különösen akkor, ha a világ leghíresebb látványosságairól van szó. Estenként azonban negatív élményekkel térnek haza a Google-értékelések tanúsága szerint – számolt be róla a Turizmus.com.

Egy nyelvtanulással foglalkozó portál, a Preply arról készített felmérést, hogy a legkedveltebb úti célok, illetve látványosságok kapcsán hogyan értékelték azokat a turisták.

Felmérésükhöz a Google értékeléseit vették alapul, és elsősorban az olyan negatív kifejezésekre koncentráltak, amelyekből kiderül, hogy az adott személy másra számított a helyszínen.

A gyakorlott utazók már tudják, hogy a legtöbb város és látványosság nem teljesen úgy néz ki, mint ahogyan azokat az utazási irodák vagy a filmek bemutatják, ennek ellenére még mindig sokan nyilatkoznak úgy utólag, hogy rosszul választották meg az úti céljukat.

A felmérés szerint a legtöbb embert vonzó helyszínek sem mindenkinek tetszenek.

A turisták ezekben a nevezetességekben csalódtak

A Barcelonában található híres, Las Ramblas néven ismer sétálóutca sokak kedvencévé vált, mivel a folyamatos tömeg és a nyüzsgés sajátságos hangulatot ad a sétánynak. A vásárolni vágyók és a különleges ételekre vágyók is megtalálják itt a számításukat, másokat pedig a 1,2 kilométer hosszú, fákkal szegélyezett utca látványa nyűgözött le. Csakhogy a Google szerint azok is sokan vannak, akik szerint fárasztó végigsétálni a hosszú, boltokkal és éttermekkel teli utcán, és Spanyolország egyik legnyomasztóbb pontjának találják a hatalmas tömeg miatt.

London is kedvelt úti cél, amelynek egyik legnépszerűbb pontja a 135 méter magas óriáskerék, a London Eye. Sokakat nem önmagában az óriáskerék látványa vonz, sokkal inkább az, hogy aki hajlandó felülni, annak páratlan kilátásban lehet része. Csakhogy az értékelések alapján az óriáskerék kabinjai sokszor túlzsúfoltak, a jegyárak meglehetősen magasak, és sokat kell várakozni a helyszínen, hogy végre felszállhassanak a látványosságra.

Szintén a sorbaállás nehézségeit emlegetik sokan az Eiffel-toronnyal kapcsolatban. A világ egyik leghíresebb nevezetességéről van szó, amely önmagában is lenyűgöző látványt nyújt a többség véleménye szerint, a tetejéről nyíló kilátása pedig páratlan, ám olyanok is akadnak, akik elfogadhatatlannak tartják, hogy sokat kell sorba kell állni a biztonsági ellenőrzések miatt, és hogy a liftekre sem egyszerű feljutni.

Brüsszel egyik legkedvesebb látnivalója csupán 58 centiméter: a pisilő kisfiú szobra egy szökőkutat díszít, és könnyen megközelíthető, hiszen a belváros közepén található. Sokaknak mégis csalódást okoz a méretével, és azzal is, hogy egyesek szerint nem felismerhető. Nekik jelenthet kárpótlást a Jeanneke pis néven ismert, pisilő kislányt ábrázoló szobor, illetve a pisilő kutya szobra is.