Az elbocsátott dolgozók után műsorok is eltűnnek a Petőfi Rádióból

Mint ismert, pénteken tömeges elbocsátás történt a Petőfi Rádiónál, a 20 fős állományból 18 embert elküldtek. Erős profilváltás történik a műsorok terén is, például ezután csak magyar zenét sugároznak.  

2023. október 2., 11:39

Szerző:

A Media1 a tömeges leépítést követő új műsorstruktúrát próbálta kideríteni. Az MTVA hivatalos oldalán, a MediaKlikk műsorújságjában azonban egyelőre csak a Petőfi Rádió október 9-ig szóló műsorrendje található meg.

Ebben már nem szerepel a Petőfi Kult. Ebben a műsorban az elbocsátások bejelentésének napján, pénteken este 10 óra előtt utolsó zeneszámként leadtak egy olyan Carson Coma-dalt, mely az Orbán-rendszert kritizálja.

Eltűntek olyan műsorok, mint a Petőfi Elektrik, a Petőfi Podcast, a Vadonat, a Gépház és a Földalatti. Eltűntek az olyan műsorcímek is mint például az Egész Úton, a Talpra Magyar és az Ej, Mi a Cool.

Ezek helyett lesz viszont néhány kevésbé kreatív című műsor:

a Hazai, az Itthon, otthon és a Petőfi csúcs. A reggeli műsor címe hétfőtől Halló, Magyarok! lesz, 13 órától pedig minden hétköznap indul a Hajrá, Magyarok! Szombat-vasárnap reggel jön a Helló, Sándor!, és a 11 órás hírek után a Befordultam a konyhára.

A portál idézi a Telex értesülését is, ami szerint a Petőfi Rádió jelenlegi vezetése a leépítések mellett tartalmi változásokra is készül. A csatorna kizárólag magyar zeneszámokat fog a jövőben sugározni, és a szlogenje az lesz: „Petőfi Rádió – minden magyar”.

(Kiemelt kép: Petőfi Rádió. „Minden magyar” szlogen háttérkép. Forrás: Petőfi Rádió Facebook oldala)

08:00

Ha nyár, akkor vakáció! Az év legmelegebb évszakában mindannyian utazni vágyunk, legyen szó kisebb kiruccanásokról, hosszabb, távolabbi országokba megváltott nyaralásról, a már jól ismert helyekről vagy akár egzotikus tájakról. Döntsünk bárhogy és induljunk bármerre, az ELLE nyári lapszáma a legjobb útitárs lesz!

Szent Iván napja az éve leghosszabb napja, éjszakája pedig évszázadok óta ihlet meg írókat és költőket. A nyár legmisztikusabb éjszakájához számos babona és hiedelem fűződik, a termékenységi rítusoktól az egészségvarázsláson át a szerelemvarázslásig.