Tömeges kirúgások a Petőfi rádiónál

A 20 fős Petőfi Rádiós állományból 15-18 embernek felmondtak pénteken racionalizálásra hivatkozva. 16 év után távozik a legfontosabb zenei szerkesztő is.

2023. szeptember 29., 14:58

Szerző:

A Telex információi szerint pénteken felmondtak Borcsik Attilának, az állami médiaszolgáltatóhoz (MTVA) tartozó Petőfi Rádió legfontosabb zenei szerkesztőjének, akit a legtöbben DJ Izilként ismernek a szakmában.

A lap úgy tudja, a Petőfi Rádió dolgozóinak a héten küldtek belső körben e-mailt, hogy mindenkivel egyénileg szeretnének péntek délután elbeszélgetni, amelyből már sejteni lehetett, hogy valószínűleg leépítésekről lehet szó.

A portál szerint

a 20 fős Petőfi Rádiós állományból 15-18 embernek a mai napon felmondtak racionalizálásra hivatkozva.

Kirúgták a reggeli és délutáni műsorok szerkesztőit és műsorvezetőit is, illetve a már említett DJ Izilt is, aki az egyik legrégebbi dolgozója volt a rádiónak, és nagyban meghatározta a Petőfi Rádió elmúlt időszakát – írta a portál. Hozzátették, jelenleg is zajlanak a kirúgással végződő elbeszélgetések.

Borcsik elküldése a rádiótól újabb radikális lépés a Petőfi átalakításában.

Mint ismert, májusban a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerződést bontott Demeter Szilárd cégével, a Petőfi Media Grouppal (PMG). A PMG-től ezután az IKO vette át a műsorok készítését. 

A dolgozóknak érdemben nem az MTVA mondott fel most pénteken, hanem a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került, Vaszily Miklós vezette IKO. Vaszily a Mészáros Lőrinc-közeli TV2 elnöke, az Index társtulajdonosa, korábban pedig az MTVA és az egy ideig Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Echo TV vezérigazgatója volt.

(Kiemelt kép: az Animal Kannibals duó a Petőfi Rádió Talpra magyar című műsorában 2023. szeptember 29-én. Forrás: Petőfi Rádió FB-oldal)