Leadták a kormánykritikus Carson Coma dalt a Petőfi rádióban

Az akció-reakció törvénye érvényesült a Petőfi rádióban is. A tömeges felmondások záróakkordja a Carson Coma elhíresült, kormánykritikus dala lett. 

2023. szeptember 30., 09:34

Szerző:

Áprilisban mutatta be a Carson Coma a Feldobom a követ című dalát. A dalban kisípolják az egyik szövegrészt, arra válaszul, hogy februárban a közmédia Petőfi tévé műsorában kikeverték Beton.Hofi Bagira című dalából azt a két sort, hogy „Belehalok, milyen szabad ország ez/ Anyámnak írok sms-t és az Orbán les”.

 

„Mindig ez van, ha én vagyok kritikus
Utcai harcos orcán fintor
Ki fogod sípolni hogy ***?”

– hangzik el a Carson Coma dalában.

Péntek este a szintén közmédiához tartozó Petői rádióban ezt a Carson Coma-számot is leadták, nem sokkal este tíz óra előtt, a Petőfi Kult című műsorblokk utolsó számaként – számol be róla a 444

 

A szerkesztői választás érdekessége, hogy a Carson Coma többször került a NER kereszttüzébe, nem csak a kormánykritikus dalszövegek miatt, hanem azért is, mert a zenekar énekese, Fekete Giorgio „A homofóbok buzik” feliratú pólóban lépett fel a Sziget Fesztiválon, ami miatt Bayer Zsolt  sz*rdarabnak nevezte a frontembert.

Ugyanakkor épp pénteken jelent meg a hír, hogy tömeges leépítés zajlik a Petőfi rádiónál, így valószínűleg a zenei szerkesztő a maga eszközével reagált a döntésre. Nem sokkal korábban ugyanis a NER kegyeltjének szintén nem mondható 30Y egyik dalát is lejátszották. 

(Kiemelt képünk: Baranyi Krisztina, Ferencváros független polgármestere osztott meg egy fotót Facebook-oldalán a Carson Coma pénteki nagyszínpados Sziget-koncertjéről, amelyen a zenekar énekese, Fekete Giorgio „A homofóbok buzik” feliratú pólóban ad elő. Fotó: Baranyi Krisztina Facebook oldala.)