Nyomozást indított a rendőrség is a Nemzeti Színházban történt baleset miatt

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával indult nyomozás.

2023. november 13., 19:02

Szerző:

Amint arról korábban már többször írtunk, péntek este baleset miatt szakadt félbe a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia előadása: Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia színészek több méter magasról zuhantak le, és végtagsérüléssel kórházba szállították őket, állapotuk stabil. Az ügy körülményeit a színházon belül felállított bizottság fogja kivizsgálni. Ugyanakkor a rendőrség is nyomozást indított a baleset miatt – tudta meg a Magyar Nemzet

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával indult nyomozás, hogy kiderüljön, terhel-e bárkit is büntetőjogi felelősség. 

Az ügyben Vidnyánszky Attila vezérigazgató elismerte felelősségét, és hétfőn délelőtt lemondott, azonban ezt Csák János nem fogdta el. 

(Kiemelt képünkön a Nemzeti Színház épülete. Fotó: Misibacsi/Wikipédia.)

 

A Koltai Lajos rendezésben készült Semmelweis-film lett a Torontói EU Filmfesztivál legjobbja és elnyerte a közönségdíjat – közölte az MTI-vel szombaton a Nemzeti Filmintézet (NFI).

Már az utolsó simításokat végzik az évről évre megújuló mézeskalácsfalun Geresdlakon, ahol az egész települést megmintázzák. A Mikulás, a szarvasokkal vontatott szán, sőt még az Országház is mézes tésztából sült ki.