Hazaengedték a kórházból a Nemzetiben történt baleset másik áldozatát is

Szász Júlia már tegnap elhagyhatta a kórházat, ma a másik sérült, Horváth Lajos Ottó is hazatérhetett.  

2023. november 16., 17:39

Szerző:

Amint arról a 168.hu is beszámolt, pénteken baleset miatt leállt a Nemzeti Színházban a Rómeó és Júlia előadása. Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a színfalak mögött sérültek meg, miután a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről több métert zuhantak. A felépülésük több hónapig is eltarthat.

Szász Júlia színésznő után ma Horváth Lajos Ottó színművész is elhagyhatta a kórházat.

„Öröm és hála a szívünkben! A mai napon Horváth Lajos Ottót is hazaengedték a kórházból. Neki is mielőbbi gyógyulást kívánunk!” – jelentették be a hírt a színház közösségi oldalán.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház – a történtek után lemondott – igazgatója a Magyar Nemzetnek adott interjúban közölte, hogy a testi felépülés mellett a művészek lelki épülésére is figyelnek. Pszichológusok segítik majd Szász Júliát, Horváth Lajos Ottót, valamint a társulat más tagjait is az átélt trauma feldolgozásában.

Vidnyánszky lemondását eddig nem fogadta el hivatalosan a kulturális tárcát vezető Csák János miniszter.

(Kiemelt kép illusztráció: Vidnyánszky Attila – középen – A szarvassá változott fiú című film vetítése utáni pódiumbeszélgetésen. Fotó: A Nemzeti Színház hivatalos Facebook-oldala)

A hazai médiatörténelemben először fordul elő, hogy a két ismert műsorvezető ugyanabban a műsorban köszönti reggel – ezúttal – a hallgatókat. Pachmann Péter ugyanis hat év után visszatér a Jazzy-re és csatlakozik a Business Class műsorvezetői gárdájához: Gundel Takács Gáborhoz, Kamasz Melindához és László Csabához.