Új portréfilm készült Nádas Péterről

Portréfilm készült az idén nyolcvanéves Nádas Péterről. A Saját erdőben Nádas monológjai a természeti képekkel egyszerre bontakozik ki, így mutatva be az író művészetét.

2023. március 8., 16:49

Szerző:

Rendhagyó filmes portrét készített Nádas Péterről Kárpáti György Mór, aki alkotásában az operatőr Pálos Gergely képeivel és Laurie Anderson avantgárd művész zenéjével mutatja be az író életét, művészetét. A film vágója Vághy Anna, hangmérnöke Zányi Tamás, producerei Sipos Gábor, Stalter Judit és Rajna Gábor, írja a Könyves Magazin.

A Saját erdőben életre kel a gombosszegi erdő, miközben a nyolcvanéves író vall az öngyilkosságról, a szerelemről, a kultúráról és az ökológiai katasztrófáról.

A Saját erdő bemutatójára 2023. március 30-án kerül sor a Cirko Film forgalmazásában.

(Kiemelt képünk: A 80. születésnapját október 14-én betöltő Nádas Péter író dedikál Minimo. A sötétség színein című fotókiállításának megnyitóján a Deák Erika Galériában 2020. szeptember 29-én. Az író okostelefonnal készített új fotósorozatát bemutató tárlat november 11-ig tekinthető meg.
MTI/Kovács Anikó)

A hazai médiatörténelemben először fordul elő, hogy a két ismert műsorvezető ugyanabban a műsorban köszönti reggel – ezúttal – a hallgatókat. Pachmann Péter ugyanis hat év után visszatér a Jazzy-re és csatlakozik a Business Class műsorvezetői gárdájához: Gundel Takács Gáborhoz, Kamasz Melindához és László Csabához.