Meghalt Bokor Tibor, a Féltelek című dal zeneszerzője

66 évet élt.

2021. december 3., 17:53

Szerző:

Csütörtökön tragikus hirtelenséggel meghalt Bokor Tibor, az egykori Color Együttes basszusgitárosa, énekese – írja a Blikk a sárándi önkormányzat által közölt, az énekes családjának közleménye alapján. Bokor Tibor volt az együttes legnépszerűbb számának, a Féltelek zeneszerzője.

A zenész 1955-ben született. Két testvérével alapította meg a BOKOR nevű együttest, amihez később Lámer Emil gitáros és Pólya László csellista is csatlakozott, majd Color néven folytatta a banda.

(Fotó: Unsplash)

 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.