Kora hajnal óta radarok, műholdak és vadászpilóták követnek egy szarvasok húzta szánt

Élőben is követheti a szán útját.

2022. december 24., 18:49

Szerző:

Az amerikai légvédelem szombaton egy nyolc szarvas meghajtású, repülő szánkót követ egész nap a hadsereg hagyományos karácsonyi akciójának keretében – írta az RTL. A gyerekek idén is megtudhatják, hogy a Télapó merre jár az ajándékokkal, a pontos útvonalát weboldalon, mobilos alkalmazáson és telefonos forródrót szolgáltatáson keresztül is nyomon lehet követni.

 

(Kiemelt képünk: 2022. december 24., Alsó-Szászország, Göttingen: A karácsonyfát egy motoros Mikulás figura, egy fényfüzér és karácsonyi gömbök díszítik. Fotó: N: Swen Pförtner/dpa)

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.