Könyvünnep Kulka Jánossal

Tavaszi gyerekkönyv-ünnepet tart szombaton a Petőfi Irodalmi Múzeumban a Pagony Kiadó. A kézműves-foglalkozásokkal, koncertekkel, bábszínházi programokkal és könyvbemutatókkal fűszerezett rendezvényen Kulka János részleteket olvas fel a 168 Óra szerzője, Pungor András most megjelenő meseregényéből, a Kárókaresz és Angyalandi című kötetből.

2014. április 9., 08:32

Fellép a Budapest Bábszínház a Hajnali csillag peremén című előadással, lesz interaktív könyvbemutató, koncertezik az Eszter-lánc zenekar, kézműves foglalkozásokat tartanak kicsiknek, nagyoknak – csak néhány program a szombaton megrendezendő Tavaszi PagonyFesztből.

A Pagony Kiadó hagyományteremtő szándékkal, évente négy alkalommal jelentkező programsorozatának célja, hogy közelebb hozza a közönséget a jól ismert gyerekkönyvek szerzőihez, illusztrátoraihoz. A gyerekkönyvek tavaszi ünnepét szombaton 10-18 óra között tartják a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban. A rendezvényen Kulka János olvas fel részleteket a 168 Óra újságírója, Pungor András most megjelenő meseregényéből. A Kárókaresz és Angyalandi című kötetet az IBBY-díjas Takács Mari illusztrálta. Kollégánknak ez már a második kötete.

Ugyanitt megismerhetik Bartos Erika új könyvét, a Bogyó és Babóca rajzol című mesét, Finy Petra Gyere velünk iskolába! – az Iskolások kézikönyve című művét.

Lesz Weöres Sándor kiállítás tárlatvezetéssel – ezúttal gyerekeknek, a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársainak közreműködésével, táncház Tarján Veronikával és Mogyoró Kornéllal.

Az olvasó- és játékkuckóban a gyerekek egész nap kényelmes kanapékon olvashatják kedvenc Pagony-könyveiket és kipróbálhatják a legjobb logikai játékokat, társasokat a Gém Klub jóvoltából.

A Pagony Kreatív Teremben lehet majd rajzolni, sütinyalókát készíteni, kavicsokat festeni, gyurmázni, nyakláncot, kitűzőt, bábot, kártyát gyártani. A kicsik Soós Dórival nyomozhatnak Behemanka után – a Szökjünk meg az óriásoktól című könyv bemutatóján.