Keményen beleáll az aktuálpolitikába Koncz Zsuzsa új klipje

2020. augusztus 26., 15:35

Szerző:

A napokban debütált az énekes új dala, a Filmszakadás, melyhez elég egyértelmű klip is készült.

Koncz Zsuzsa dalai mindig hordoztak valami metaforikus mélységet, elég csak a Miért hagytuk, hogy így legyen című számra gondolni. Legújabb dala, a Filmszakadás szintén erősen metaforikus, mégis nagyoni is egyértelmű üzenetet hordoz.

A Závodi Gábor által jegyzett dalszövegben többek közt ezt hallhatjuk: “A filmen, amit nézünk túl gyakran beakadunk. / Az egész mozi leég, ha így haladunk.” Minderre a klip, aktuálpolitikától sem mentes képei is ráerősítenek. Láthatunk itt számtalan tüntetést az internetetadótól kezdve, a klímavátlzoáson át egészen a Black Lives Matter mozgalomig, de feltűnnek az felmondó indexesek, valamint az Örkény és a Katona József színház épülete is, a dal vége felé pedig az énekesnő felhúzza a szájmaszkot.

 A dal Koncz Zsuzsa legújabb, 42. albumán is hallható lesz, amely ősszel fog megjelenni.

 

 

Véget ért minden idők egyik legnépszerűbb elektronikus zenei duójának pályafutása. Olyan slágereket köszönhetünk a Daft Punknak, mint az Around The World, a One more Time vagy a Get Lucky.

 

Maga Edvard Munch írta rá Sikoly című híres képére, hogy "csak egy őrült festhette.” A Norvég Nemzeti Múzeum szakemberei infravörös vizsgálatnak vetették alá a festményt, és ezt állapították meg.