Újra összeálltak a Ponyvaregény sztárjai

Harminc éve mutatták be a Ponyvaregényt – fotón a film újra összegyűlő sztárjai.

2024. április 20., 15:50

Szerző:

Közösen ünnepelték meg a Ponyvaregény sztárjai a legendás Quentin Tarantino-film bemutatásának harmincadik évfordulóját a TCM Klasszikus Filmfesztiválon. A Ponyvaregény sztárjai, John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman és Harvey Keitel csütörtökön együtt ünnepelték a film 30. évfordulóját az idei TCM Klasszikus Filmfesztivál keretében – írja az Index. Az április 21-ig tartó fesztivál idei témája a Most Wanted: Bűn és igazságszolgáltatás a filmben. A Ponyvaregény mellett idén a Kínai negyed, a Piszkos Harry, a Kánikulai délután, a Hidegvérrel, az Észak-északnyugat és a Vízparton című filmek is szerepelnek a rendezvényen.

Harvey Keitel, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, John Travolta
(Harvey Keitel, Samuel L. Jackson, Uma Thurman és John Travolta érkezik a 15. TCM Klasszikus Filmfesztivál 2024 nyitóestjére és a Miramax 'Pulp Fiction' 30. évfordulós bemutatójára a TCL Chinese Theatre-ben 2024. április 18-án, Hollywoodban, Los Angelesben, Kaliforniában, az Egyesült Államokban. (Fotó: Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto) Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

A fesztivál hagyományaihoz híven minden vetítéshez külön bevezető tartozik, amely a filmek kontextusát mutatja be. Csütörtökön a TCL Chinese Theaterben a Ponyvaregény című film vetítésekor John Travolta, Uma Thurman, Samuel. L. Jackson és Harvey Keitel beszélgetett. A filmsztárok közül jelen volt még Rosanna Arquette, Phil LaMarr, Burr Steers, Eric Stoltz, Julia Sweeney és Frank Whaley.

Az 1994-ben bemutatott Ponyvaregény megrendezéséért Tarantino és Roger Avary a forgatókönyv megírásáért Oscar-díjat nyertek – írta meg a Yahoo News.. A szatirikus bűnügyi film – amelyben egy pályája végén lévő bokszoló, egy bérgyilkos és állandóan filozofáló társa történeteit követhetjük nyomon – még a bemutatójának évében a cannes-i filmfesztivál fődíját, az Arany Pálmát is bezsebelte, és már az amerikai premier után minden várakozást felülmúlva több mint 100 millió amerikai dollár bevételhez juttatta a Miramax és a Disney szórakoztatóipari társaságokat.

(Kiemelt képünkön: részlet a Ponyvaregényből. Fotó: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)

Óriási sikerrel zárult a hétvégi Budapest Mastercard Comic Con, amelyre minden eddiginél többen voltak kíváncsiak. A kétnapos eseménysorozaton 25.756 látogató vett részt, amely a tavalyi látógatószám közel kétszerese. A hollywoodi sztárok mellett a társ- és vendégrendezvények is nagy érdeklődést keltettek, így a Board Game Expo és a KoreaOn kulturális fesztivál is hozzájárult a látogatócsúcshoz.