Bruce Willis állapotáról szívszorító dolgokat árult el a lánya: ettől még mindig felderül a színész arca

Bruce Willis afáziája és demenciája már olyan súlyos, hogy a színész se nem beszél, se nem olvas többé.

2024. február 3., 06:39

Szerző:

Bruce Willis 5 lány édesapja és lassan egy éve már nagypapa is. A legidősebb lánya Rumer Willis, akinek tavaly április 18-án született meg az első kislánya, Louetta Isley Thomas Willis. A 35 éves színésznő-anyuka az Instagramon rengeteget posztol a gyermek gondozásáról, de friss interjújában édesapja állapotáról is elárult néhány dolgot.

A New York Postnak nyilatkozva Rumer Willis azt emelte ki, hogy bár 68 éves édesapja egyre súlyosbodó demenciája és afáziája miatt már nem beszél, a szemében továbbra is ott van az a játékosság-pajkosság, ami világéletében annyira jellemző volt rá, és amit gyermekei, sőt, unokája is örököltek tőle.

„A legtökéletesebb példa arra, hogy apu kicsoda a való életben, az »A simlis és a szendé«-ben játszott szerepe. Annyira sármos, annyira vicces, annyira hülye... olyan cinkosan villan meg a szeme, és kedves és arany is. Úgyhogy úgy érzem, hogy ez az esszenciája annak, hogy apu kicsoda. És az annyira igaz a mai napig”

– mondja Rumer Willis, megerősítve, hogy édesapja tekintetében továbbra is látja a színész régi egyéniségét. Elmeséli azt is édesapjáról, hogy mivel Bruce Willis már nagypapa, az lett a neve a családban az angolban szokásos „granddad” helyett, hogy:

„Grand-Daddio”.

A nagypapa életébe természetesen az unoka hoz rengeteg örömet és mosolyt. Rumer Willis a következőket mondja Bruce Willisszel kapcsolatban:

„felderül az arca, amikor meglátja Louettát. És annyira hálás vagyok, hogy ott van a pajkosságnak és a mókának és a játékosságnak az a szikrája, függetlenül a kortól.”

Rumer Willis meglehetősen hasonlít mindkét szülőjére (édesanyja, Demi Moore vonásait is fel lehet fedezni az arcán), de a fiatal anyuka azt mondja, hogy lánya elsősorban a nagypapára hasonlít, főleg amikor elkomolyodik. A baba neve szintén a nagypapára emlékeztet, Bruce Willis kedvenc zenészei ugyanis Louis Armstrong és Etta James voltak. A két zenész keresztneveit illesztették össze az elsőszülött gyermeknek, így lett ő Louetta Isley Thomas Willis.

Az Express című lap néhány hete a család egyik barátját idézi, Glenn Gordon Caront. Ő a következőket mondta Bruce Willisről, szintén sokat elárulva az egykori akciósztár állapotáról:

„szenvedélyesen szeretett olvasni – nem akarta, hogy ezt bárki tudja róla –, és most már nem olvas. A nyelvi képességeknek már nincs birtokában, de még mindig ő Bruce... Hálás az ember, hogy Bruce még jelen tud lenni, de az életöröm már eltűnt.”

Amint azt Bruce Willis kapcsán itthon mindig említjük: Kulka János szintén afáziával küzd.

(Kiemelt kép: Rumer Willis Instagramja)