Bruce Willis állapota drámai gyorsasággal romlik tovább: új betegséget állapítottak meg nála

Bruce Willis felesége szívbemarkoló helyzetjelentést adott.

2023. február 17., 08:55

Szerző:

Lassan egy éve már, hogy kiderült, hogy Bruce Willis afáziával küzd. Ez az a betegség, ami kommunikációra képtelenné teszi az embert, Kulka János ugyanezzel a szindrómával küzd a sztrókja óta. A Drágán add az életed-filmek 67 éves sztárja rengeteg filmet forgatott 2020-tól kezdve, mert akkor már tudta, hogy hamarosan nem lesz többet képes dolgozni. Nos, ez az időszak tavaly el is kezdődött.

Emma Heming Willis, azaz a színész felesége most friss helyzetjelentést adott az Instagramon a Willis-Moore család valamennyi nőtagja nevében, és sajnos rossz híreik vannak. A következőket írja a férjéről:

„már jobban értjük, hogy min megy keresztül. Amióta Bruce afázia-diagnózisát 2022 tavaszán bejelentettük, Bruce állapota tovább romlott, és most egy specifikusabb diagnózisunk van: frontotemporális demencia (FTD-ként is ismert). Sajnos a kommunikációs nehézségek csak egy tünetét jelentik a kórnak, amivel Bruce-nak szembe kell néznie. Bármennyire is fájdalmas ez, az legalább megkönnyebbülés, hogy van egy egyértelmű diagnózis.”

Ide kattintva érhető el a család valamivel hosszabb sajtóközleménye – az aláírók között van Demi Moore és Bruce Willisszel közös lányaik is. Ez a következőket is tartalmazza:

„az FTD egy kegyetlen betegség, amiről sokan nem hallottak, pedig bárkinél felléphet. A 60 alattiaknál az FTD a demencia leggyakoribb formája, és mivel a diagnózis felállítása évekbe telhet, az FTD valószínűleg sokkal gyakoribb, mint gondolnánk. Jelenleg nincs gyógymód erre a betegsége, de reméljük, ez az elkövetkezendő években változni fog. Ahogy Bruce állapota egyre romlik, reméljük, hogy a média figyelmét fel tudjuk hívni erre a betegégre, amellyel kapcsolatban jóval több ismeretterjesztésre és kutatásra van szükség.”

A bejelentéshez a következő fotót csatolták.

(Kiemelt kép: Emma Heming Willis Instagramja)