Hangja az édes méz és csípős chili keveréke

Londonban koncertezett a héten Fábián Juli dzsessz énekesnő, fellépett a neves 606 Jazz Klubban, a Londoni Magyar Kulturális Központban Sárik Péter zongoristával adott koncertet.

2009. február 15., 14:05

Szerző:

A 606 Jazz Klubban ismert brit zenészekkel fellépő fiatal magyar tehetség hangját "édes méz és csípős chili keverékéhez" hasonlította Pallai Péter az LMKK jazz kurátora. Fábián Julit szerdai koncertjén a csodálatos brit zongorista, Tim Lapthorn, a magyar származású bőgős Arnie Somogyi és a brit sajtó által hihetetlen tehetségnek titulált dobos, Martin France kísérte. Sebastian Scotney zenész és jazz kritikus népszerű blogjában, a London Jazzben a hét kiemelt jazz eseményeként ajánlotta a koncertet - tájékoztatta a Londoni Magyar Kulturális Központ vasárnap az MTI-t.

A fiatal dzsessz generáció egyik kiemelkedő énekesnője rendszeres vendége a Gyárfás Triónak, a Budapest Jazz Orchestrának, énekelt a Freestyle Chamber Orchestrával és a Coolmen Trióval. 2007-ben és 2008-ban is bekerült az ismert montreux-i jazzfesztivál énekversenye, a Shure Montreux Jazz Voice Competition döntőjébe.

Az MTI azt írta: már évek óta sikeresnek bizonyul az a brit-magyar együttműködés, amely London egyik legkiválóbb jazz színtere, a 606 Jazz Club és a Londoni Magyar Kulturális Központ között jött létre. Takács Ildikó, az LMKK igazgatója elmondta, hogy az ilyen gyümölcsöző brit-magyar együttműködések révén a szigetország legszínvonalasabb helyszíneire tudunk magyar művészeket eljuttatni.

A két hét múlva csütörtökön kezdődő Busójárás hat napjára összesen több mint százezer látogatót várnak, a kiemelt napokon – szombaton és vasárnap – pedig 40-45 ezer érdeklődőre számítanak Mohácson.