Get Closer – kerülj közelebb a zenéhez!

A Get Closer Concerts célja egy új zenei élmény megteremtése a fellépő zenészeknek és a zenerajongó közönségnek egyaránt. Szakítunk a megszokott élőzenei koncepcióval, hogy az eddig megszokottnál izgalmasabb és intimebb koncertélményt nyújthassunk. Előadás: október 20., hétfő, 20 óra. Helyszín: Akvárium Klub Nagy Hall (Budapest, Erzsébet tér 2.)

2014. október 9., 14:44

A Get Closer-koncepció lényege, hogy a hagyományos színpadelrendezéssel szemben a zenészek egy vagy akár több, a közönség által körbeölelt szigeten zenélnek. Ezzel a rajongók egészen közelről és teljesen új perspektívából élvezhetik kedvenc előadóik játékát, miközben akár a zenészek is saját koncertjük nézőivé válnak.

GFS TRIO
Három egyedi és jellegzetes zenei hang egyesül egy különleges trióprojektben, mely ötvözi a hagyományos és a progresszív zenei elemeket Indiából, Olaszországból, valamint Kubából. Mindhárom előadó mestere zenéjének, virtuózok a maguk nemében, és folyamatosan feszegetik a zenei stílusok határait, közben új kultúrákat fedezve fel. Mindhárman káprázatos előadók, akik ihletet és kihívást keresnek a másikban, egyben arra törekszenek, hogy megosszák azt a hallgatósággal.

A három dzsesszvirtuóz budapesti koncertjén a nézők egészen közelről és teljesen új perspektívából élvezhetik kedvenc előadóik játékát. Szinte mindenki a színpadon érezheti magát. Get Closer – kerülj közelebb a zenéhez!

TRILOK GURTU
Világhírű és virtuóz indiai ütőhangszeres, aki ötször nyerte el a Downbeat Kritikusok díját mint a legjobb dobos. Mélyen az indiai kultúrában gyökerező, a dzsessz és a rock elemeivel vegyített zenei stílusa a világzene magasan jegyzett mesterévé avanzsálta. Nemzetközi karrierjét John McLaughlin triójában kezdte, majd a későbbiekben olyan nagyságokkal zenélt együtt, mint Joe Zawinul, Jan Garbarek, Don Cherry, Bill Evans, Pharoah Sanders, Pat Metheny és Dave Holland.

PAOLO FRESU
A többszörösen díjazott, nemzetközileg elismert olasz trombitás az elmúlt harminc évben a világ összes kontinensén fellépett különböző formációkban, közel háromszáz lemezfelvételt készített, melyből nyolcvan az ő neve alatt jelent meg. A világ leghíresebb dzsesszzenészeivel dolgozott együtt különböző projektekben, olyanokkal, mint Dave Holland, Kenny Wheeler, Gerry Mulligan, Bob Brookmeyer, John Zorn, John Abercrombie, Ralph Towner, Enrico Rava, Richard Galliano, Michel Portal, Gil Evans, Toots Thielemans, Carla Bley és Michael Nyman. Egyedi trombitahangzását az egyik legjellegzetesebbként tartják számon a kortárs dzsessz berkein belül.

OMAR SOSA
A hétszeresen Grammy-díjra jelölt kubai zeneszerző és zongoraművész tanulmányait még ritmushangszereken és marimbán kezdte, majd kamaszként zongorára váltott. Játékára a tradicionális afro-kubai zene, az európai klasszikus zeneszerzők, mint Chopin, Bartók, Satie, valamint a nagy dzsesszklasszikusok, a példaképek, mint Thelonious Monk, Charlie Parker, Oscar Peterson, Herbie Hancock, Chick Corea és Keith Jarrett is hatással voltak. Évente több mint száz koncertet ad a világ különböző tájain, olyan helyeken, mint a Carnegie Hall, a Blue Note, a Barbican vagy a Queen Elizabeth Hall.

TRITON
Zenéjük leginkább az acid dzsessz, a népzene és a kortárs repetitív kamarazene határai között lebeg. A sodró zenekari számokat meditatívabb gitár-szaxofon duók kötik össze.
Sok év kihagyás után most ismét az eredeti felállásban látható és hallható a zenekar: Kardos Dániel – gitár, Vázsonyi János – szaxofon, Herr Attila – basszusgitár, Mezőfi István – dob.

Előadás: október 20., hétfő, 20 óra. Helyszín: Akvárium Klub Nagy Hall (Budapest, Erzsébet tér 2.)