„Anyám nem hitt bennem – ezért lettem híres”

Január 29-én a leghíresebb Oscar-díjas filmzenék szólalnak meg a Spirit Színház estjén a Budapest Jazz Club színháztermében. Itt tartja a társulat Spirit Klubszínház néven kamaraszínházi produkcióit, kétheti rendszerességgel.

2014. január 28., 10:33

Január 29-én a leghíresebb Oscar-díjas filmzenék szólalnak meg a Spirit Színház estjén a Budapest Jazz Club színháztermében. Itt tartja a társulat Spirit Klubszínház néven kamaraszínházi produkcióit, kétheti rendszerességgel.

Nyolc igazi sláger szólal meg Berkes Gabriella énekes-színésznő hangján, Kutik Rezső gitárjátékára. A dalok egytől egyig Oscar-díj-közeliek: hol a film, hol az előadó, hol maga a szerzemény részesült az elismerésben. Berkes Gabriella ezen az estén többek között Audrey Hepburn, Édith Piaf, Meryl Streep és Barbra Streisand bőrébe bújik.

„Sokáig Németországban éltem, és játszottam a különböző városok musicalszínpadain. Így személyes emlékeim is feltörnek, mikor a Funny Girl vagy az Evita munkálatairól mesélek. Innen van görkorcsolyatudásom is, amit meg szeretnék mutatni a közönségnek. De elénekelhetem például a Love Story híres dalát is, melyet Magyarországon a legendás énekesnő, Sárosi Kati vitt sikerre. Ma már kevesen tudják, hogy ő az én Fanni lányom nagymamája. Kati annak idején nekem adta egykori fellépő ruháját, a dalt ebben adom elő” – árulta el Berkes Gabriella.

A Spirit Színház vezetője, az estet színpadra állító Perjés János elmondta, minden dal hihetetlen emóciókat szabadít fel az emberekben, életkortól függetlenül. „Van, akiben élénken él az Ahogy lesz, úgy lesz című dal, ez egyébként ma ismét igen aktuális. Annak idején magát a filmet betiltották hazánkban, mert a dal magyar szövege nem volt összeegyeztethető a szocialista erkölccsel. De a fiatal generációhoz is szólnak a dalok, elhangzik például Adele híres dala, a Skyfall főcímzenéje is.”

Kutik Rezső gitárművész szerint különleges kihívás volt a produkció dalait akusztikus gitárra átdolgozni. „Nagy könnyebbség viszont, hogy Berkes Gabi rendkívüli stílusérzékkel megáldott előadó, ez nagyban megkönnyíti a munkámat. Én válogatom a dalok mögött látható filmrészleteket is, amikből montázsokat készítünk, így a néző 28 különböző hangulatba utazhat el a kétrészes műsor alatt” – tette hozzá az alkotó.


Az előadás 19.00 órakor kezdődik a Hollán Ernő utcai Budapest Jazz Club színháztermében.

Jegyvásárlás