A halála előtti napokban már az ágyból sem tudott kikelni DJ Palotai

DJ Palotai, a legendás lemezlovas betegsége miatt már Pro Cultura Urbis-díjat sem tudta átvenni. 

2023. november 20., 08:41

Szerző:

Ahogy arról beszámoltunk, DJ Palotai, vagyis Palotai Zsolt az elektronikus zene, a drum and bass és a breakbeat magyarországi meghonosítója, a legendás lemezlovas tragikus hirtelenséggel 62 évesen meghalt. Kollégája, Sobek egy 24 óráig elérhető Instagram-sztoriban osztott meg egy pénteki üzenetváltást közte és Palotai Zsolt között. Ebből kiderül, hogy a legendás DJ halála előtt három nappal nagyon beteg volt és az ágyból sem tudott kikelni – írja a Blikk

Betegsége miatt nem csak a Budapesttől kapott Pro Cultura Urbis-díjat nem tudta átvenni szombaton, de a tegnap estére az újranyitó Merlin Színházba tervezett este 8 és 10 óra közötti fellépését is kénytelen volt lemondani. 

(Kiemelt képünkön: DJ Palotai. Fotó: Tilos Rádió)

Kevesen tudják, hogy a slow fashion, azaz a fenntartható divat kiemelkedő képviselői hazánkban a szőrmével foglalkozó szakmák, úgy mint az állattenyésztők, szűcsök, designerek, kereskedők. Ők azok, akik elkötelezettek, illetve érdekeltek abban, hogy a kezük alá kerülő állatokat megfelelő körülmények között tartsák. Nemcsak az Európai Unió és a hazai szigorú állatvédelmi, állattartási és környezetvédelmi előírások kötelezik őket erre, hanem maga a tény: csak annak az állatnak lesz szép, dús, jól felhasználható és főként eladható bundája, amivel jól bánnak, ami megfelelő körülmények között él. Épp ezen közös célok elérése érdekében, illetve azért küzdve, hogy a nem etikus állattartókat kiszorítsák a piacról szövetségbe szerveződtek. 

Elhunyt Vajda Mihály Széchenyi-díjas magyar filozófus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.